Filiaşi: Au început lucrările pentru introducerea apei şi canalizării

Filiaşi: Au început lucrările pentru introducerea apei şi canalizării

866
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Evenimentul inaugurării şantierului de lucrări pentru introducerea alimentării cu apă și a canalizării a avut loc astăzi, la Filiaşi, în prezenţa președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Lucrările, a căror valoare se ridică la aproximativ 12 milioane euro, sunt executate în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, accesat de Consiliul Județean Dolj, care are o valoare totală de peste 185 milioane euro.

„Suntem într-unul dintre centrele urbane care a crescut foarte mult în ultimul timp. Filiașul este unul dintre cele mai mari orașe ale județului Dolj, cu 18.000 de locuitori. Are de partea sa foarte multe avantaje, în sensul că la Filiași găsim o infrastructură bună, are gaze, are foarte multe utilități. Ca orice localitate are însă și câteva deficiențe, în sensul că are probleme încă nerezolvate cu apa și canalizarea.

Suntem într-un moment în care trecem de la vorbe la fapte. Am tot discutat despre ce înseamnă masterplanul de apă, în fapt o strategie pe termen mediu și lung, despre ceea ce înseamnă acești 185 de milioane euro care vin de la Uniunea Europeană pe masterplanul de apă, unul dintre cele mai mari accesate de Consiliul Județean Dolj. Iată că azi ne aflăm la Filiași tocmai pentru a marca demararea lucrărilor de canalizare și alimentare cu apă.

Circa 7,5 milioane euro ajung la Filiași pe 19 kiloemetri de străzi, unde va fi adusă aducțiunea de apă, pe 1.250 de branșamente, care se fac gratuit către populație. De asemenea, se va introduce canalizarea menajeră pe o lungime de 33 kilometri, la care se adaugă încă 1,5 kilometri de reabilitare a canalizării existente. În plus, se reface vechea stație de epurare și se face una nouă, în valoare totală de circa 4,7 milioane euro. Deci aproximativ 12 milioane de euro intră numai în Filiași. Sperăm ca, în circa 20-22 luni, să putem vedea finalizată această mare investiție de aici.

Această lucrare mare, care se execută în cadrul masterplanului de apă, s-a pornit din cinci puncte diferite ale orașului Filiași. Suntem foarte mândri că am putut să trecem de la vorbe la fapte. Într-o perioadă scurtă de timp, toate orașele din Dolj nu vor mai avea probleme cu apa și canalizarea, iar pe extinderea de masterplan, care urmează de la anul, nici Craiova nu va mai avea probleme”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, primarul orașului Filiași, Nicolae Stăncioi, a afirmat: „Este una dintre cele mai importante lucrări care s-au executat în Filiași. Odată cu apariția blocurilor noi, care s-au racordat la rețele de apă și canalizare existente, s-a constatat că nu mai pot face față. Sunt insuficiente. De asemenea, stația de epurare nu mai poate să ducă cantitățile de apă uzată, rezultată de la populație.

De aceea ceea ce se realizează acum este extrem de important și de vital pentru orașul Filiași, iar meritul, în principal, este al Consiliului Județean Dolj, care a știut să ne strângă în această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru ca acum să putem beneficia de acest proiect european”.

Compania de Apă Oltenia SA implementează proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune (FC) prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 1.

O etapă importantă în cadrul proiectului o reprezintă semnarea Contractului de Lucrări (CL5) „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră în orașul Filiași”, care vizează extinderea si reabilitarea sistemului existent de alimentare cu apă si a sistemului de canalizare menajeră în localitatea Filiasi.

Contractul a fost semnat cu un consorțiu format din Construcciones Lujan – Lujan Constructii SRL – Primaserv SRL. Durata de execuţie a Contractului este de 23 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Investiţiile derulate în cadrul CL5, în sectorul de distribuție a apei potabile, vizează extinderea rețelei cu noi conducte, pe o lungime de aproape 19 km, reprezentând peste 1.250 de noi branșamente pentru consumatorii individuali.

În sectorul de apă uzată, vor fi operate intervenții pe 63 dintre străzile orașului Filiași, în sensul extinderii rețelei de canalizare menajeră pe o lungime de 33,5 km, în timp ce pe alte două străzi se vor executa lucrări de reabilitare a conductelor, pe o distantă de aproximativ 1,5 km. 



3 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-03-2009
    Mesaje
    9

    Au facut rahatul praf! La propriu,pe strazi! E numai namol,au facut drumurile praf!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-08-2013
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de VanHelsing
    Au facut rahatul praf! La propriu,pe strazi! E numai namol,au facut drumurile praf!

    satanaaa

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-03-2009
    Mesaje
    10

    Da-ți o tură prin Filiași,sa vedeți ce frumos arată strazile in care s-au băgat 12 milioane de euro. Situația este jalnică! Numai bălți și nămoale! Inainte să se bage cei 12 mil. euro,nu era așa ceva pe străzile noastre! Bataie de joc..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.