DNA a pus sechestru de 53 milioane euro asupra bunurilor lui Sandu,...

DNA a pus sechestru de 53 milioane euro asupra bunurilor lui Sandu, Dragomir şi LPF

1.423
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Procurorii anticorupţie au dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile ale preşedintelui FRF Mircea Sandu, a preşedintelui LPF Dumitru Dragomir şi ale Ligii Profesioniste de Fotbal, până la concurenţa sumei de 53 milioane euro, prin ordonanţa nr. 316/P/2011 din 3 aprilie 2012, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova de la Federaţia Română de Fotbal, potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis în judecată. 

Documentul arată că, pe latură civilă, SC Fotbal Club „U” Craiova SA s-a constituit parte civilă cu suma de 50 milioane euro.

„Ţinând cont că Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Dolj a făcut evaluarea drepturilor federative, pe bază de înscrisuri ale SC Fotbal Club ‘U’ Craiova SA, considerăm că prejudiciul efectiv produs prin infracţiune acestei persoane juridice este de 15.800.000 lei. Prejudiciul creat SC Fotbal Club ‘U’ Craiova SA nu a fost recuperat”, precizează DNA în rechizitoriu.

Potrivit anchetatorilor, în luarea deciziei nu s-a ţinut cont nici de prevederile statutare, în sensul stabilirii certe a abaterii disciplinare imputate, a gravităţii acesteia şi a necesităţii aplicării sancţiunii celei mai drastice, pe lângă „încălcarea grosolană” a dreptului la apărare de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, luni, trimiterea în judecată a lui Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi a lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii profesioniste de Fotbal şi vicepreşedinte FRF, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au fost deferiţi justiţiei pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru precum şi a persoanelor juridice fără scop patrimonial.

De asemenea, au fost deferite justiţiei şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi sustragere de sub sechestru.

Sursa: Agerpres



9 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    311

    FOARTE BINEEE!!LA PUSCARIE CU EI

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     05-03-2012
    Mesaje
    24

    La pandadeala cu ei!

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    572

    pe ei, pe ei, pe ei pe….

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-04-2010
    Mesaje
    39

    Nu imi vine sa cred. Parca am trai intr-o tara civilizata. Da doamne..macar justitia sa mearga! Chiar daca nu face nimeni nimic pentru tara, macar justitia sa ii rada! )

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    399

    HA, HA, HA, ce-mi plac glumele astea ! Pe cand or sa cada, Bunica si Marinarul si alte cateva mii de viermi asemenea lor, ce au adus Romania in situatia actuala. Vorba lui Alfonso, mai sa crezi ca ,,am trai intr-o tara civilizata”.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow
  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    578

    Dupa ce ii baga pe astea sa il bage si pe mititelu ca nici asta nu e mai breaz fac si ei o trabla cu gigi la dublu

  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    937

    Foarte bine, sa mai moara si capra vecinului …

  8. #8
    A%%
    Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    165

    Noi i-am votat pe toti.
    Votam in continuare…Or noi nu suntem romani, or ei nu sunt…Or suntem prosti cu totii…
    Dar se pare ca scopul nostru, al tuturor, este distrugerea Romaniei.

  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     04-12-2008
    Mesaje
    123

    Ati furat destul, a venit vremea sa platiti!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.