Buletinele de identitate nu se schimbă la 1 iulie

Buletinele de identitate nu se schimbă la 1 iulie

395
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Procesul de eliberare a noilor acte de identitate electronice nu va demara pe 1 iulie aşa cum era stabilit iniţial, se arată într-un răspuns oficial al MAI pentru Capital, după cum notează publicaţia.

„În acest moment, proiectul de Lege privind aprobarea 0.UG. nr. 82/2012, care vizeaza crearea cadrului legal necesar introducerii noilor acte de identitate, a fost adoptat de Senat şi se afla in dezbatere la Comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

Amendamentele formulate asupra proiectului vizeaza inclusiv modificarea normelor referitoare la termene, respectiv termenul privind realizarea platformei-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cartii electronice de identitate, de punere in circulatie a cartii electronice de identitate şi a cartii de identitate şi de generalizare a activitatii de emitere a cartii electronice de identitate şi a cartii de identitate.

De asemenea, amendamentele vizeaza şi procedura preschimbarii eşalonate a actelor de identitate aflate in circulatie, prevazuta la art. XI din O.V.G. nr.82/2012″, se arată în comunicarea MAI.

Sursa: Capital



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.