Scandal de proporţii la Grădina Zoologică din Craiova: Pui de lei dispăruţi...

Scandal de proporţii la Grădina Zoologică din Craiova: Pui de lei dispăruţi fără urmă

1.617
39
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

După ce în urmă cu o zi presa locală anunţa venirea pe lume a trei pui de leu născuţi în Grădina Zoo din Craiova, astăzi, ei s-au făcut nevăzuţi. Ciudăţenia este cu atât mai mare, întrut, se pare, administratorii Grădinii n-ar fi avut habar de importantul eveniment, deşi zeci de vizitatori au asistat la naşterea puiuţilor. Aşa încât, responsabilii cu îngrijirea animalelor au revenit asupra declaraţiilor, afirmând că, de fapt, cei trei leuţi au fost avortaţi şi sunt morţi. Iar seria afirmaţiilor contradictorii constinuă şi acum.

Însă martorii, precum şi filmuleţele care au surprins venirea celor trei feline pe lume, arată altceva: puiuţii se mişcau, deci nu s-au născut morţi.

Între timp, la Grădina Zoologică au ajuns şi medicii veterinari de la Direcţia Sanitară Veterinară Dolj, care au găsit cadavrele a doi dintre leuţi, aceştia urmând să stabilească din ce cauze au murit.

La faţa locului a ajuns şi Poliţia Animalelor, dar şi polişti de la Secţia 3 Craiova, care, însă, au fost lăsaţi să aştepte minute bune înainte ca cineva de la Zoo să dea declaraţii despre eveniment.

Foto: www.evz.ro

UPDATE, 21 iunie 2013: Leoaica de la Zoo a născut patru pui, nu trei. Angajaţii au ţinut secret evenimentul



39 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2005
    Mesaje
    1359

    2 morti din neatentia angajatilor si unul vandut?

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    580

    numai ingrijitorii puteau sa ii scoata de acolo

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    939

    In vest … un asemenea eveniment ajunge stire internationala … la noi … unde esti tu Tepes Doamne… eu zic ca i-au si vandut …

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-09-2009
    Locatie
     departe...
    Mesaje
    578

    pacat pacat unii se cred pe camp , nu stiu ce inseamna lege…

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     05-08-2008
    Mesaje
    109

    Au fost 4 puii , nu 3 sau 2 cum zice lumea..
    Deja s-au facut zeci de mii de euro de pe spatele acestor animale.

  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    573

    astia care manageriaza gradina sunt..cel putin neste japitze jegoase cu burta mare daca au permis sa se intample asta

  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-11-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    270

    Au ajuns la unul ca Nutzu sau in strainatate.
    Pacat…

    Nu muriti de grija altora!
  8. #8
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-04-2008
    Locatie
     Nord , Craiova
    Mesaje
    918

    Pacat…ca la noi la nimeni..

  9. #9
    0-day Member
    Data de inscriere
     08-06-2013
    Mesaje
    9

    Toata lumea isi da cu parerea, cu presupusu.Sa lasam organele abilitate sa-si desfasoare ancheta in acest sens, nu suntem noi in masura sa judecam in necunostinta de cauza.

  10. #10
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-06-2013
    Mesaje
    6

    Este clar vorba de incompetenta unor angajati care sigur vor suporta consecintele. Sa steptam sa se comunice rezultatele anchetei. Nu stiu de ce, dar cei care injura acum , cred ca vor fi primii care vor injura si in momentul in care se vor lua masuri cu angajatii indolenti. Hai sa nu judecam pana nu avem informatii concrete.

  11. #11
    legalizez ganduri
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     Above And Beyond
    Mesaje
    9830

    Nu se va intampla absolut nimic…se va musamaliza totul si asteptam pana intra iar leoaicele in calduri ..nu vad de ce atata agitatie ptr. niste nenorociti de oameni care oricum isi vor pastra slujbele…

    i¿½Fixeaza-ti in minte chiar de acum o regula si un ideal de purtare carora sa te conformezi atat in singuratate cat si intre oameni, caci intelepciunea e a ta numai cand o dai altuia, altfel ea este numai in tine.i¿½Nicolae IorgaR.I.P Ovidiu
  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     21-04-2012
    Mesaje
    27

    daca legea dupa care functioneaza gradinile zoo este legea nr 191 din 2002, inseamna ca in craiova nu exista gradina zoo. pt ca in acea lege spune clar:

    Capitolul III
    Art. 10
    Administratorii sunt obligati sa puna in aplicare urmatoarele dispozitii de conservare:
    a) participarea la activitati de cercetare care sporesc beneficiile pentru conservarea speciilor si/sau de formare a cunostintelor de conservare relevante, precum si/sau la schimburi de informatii referitoare la conservarea speciilor si/sau, acolo unde este cazul, la inmultirea in captivitate, repopularea ori reintroducerea speciilor in mediul salbatic natural;
    b) promovarea educarii si a sensibilizarii publicului cu privire la conservarea biodiversitatii, in special prin oferirea de informatii referitoare la speciile expuse si la habitatele lor naturale;
    c) adapostirea animalelor in conditii care sa raspunda cerintelor biologice si de conservare pentru speciile individuale, intre altele, prin imbunatatiri specifice speciilor, aduse tarcurilor;
    d) mentinerea unui standard ridicat de crestere a animalelor, cu un program preventiv si curativ dezvoltat pentru ingrijire veterinara si alimentara;
    e) prevenirea evadarii animalelor, pentru a se evita posibilele pericole ecologice pentru speciile indigene, si prevenirea patrunderii din exterior a daunatorilor si epidemiilor;
    f) pastrarea unor informatii actualizate cu privire la colectia gradinii zoologice respective, adecvate speciilor inregistrate.

    deci animalele trebuie expuse publicului impreuna cu oferirea de informatii privitoare la speciile din care fac parte si la habitatele lor naturale-insa tot ce reiese din placutele alea ruginite este denumirea animalului si zona de raspandire. cam cat de educat este publicul in aceste conditii? nu am mentionat nimic de conditiile GROAZNICE in care sunt tinute.

    in alta ordine de idei, ce ati spune daca reprezentantii poporului sa fie lasati in pace pe parcursul mandatului sa-si exercite cum stiu mai bine calitatile pe care le au, insa la sfarsitul mandatului sa tragem o linie sa vedem ce au realizat din ce au promis, si cum arata orasul/tara comparativ cu perioada dinaintea instituirii lor in functie? daca nu si-au tinut promisiunile, sa li se taie cate un deget de la maini in fiecare zi(timp de 10 zile la oamenii fara malformatii), iar in a 11 zi sa li se taie capul. pt ca a fi presedinte de tara sau primar de oras reprezinta o functie ce implica EXTREM de multa RASPUNDERE, ai in maini soarta a sute de mii de oameni(ca primar), si a milioane de oameni ca presedinte. deci pana la constituirea de garzi civile, ce spuneti de aceasta idee democratica, nehitlerista si de bun-simt?

  13. #13
    Member
    Data de inscriere
     23-09-2007
    Mesaje
    216

    Deja au fost sanctionati cei care au gresit … o palma pentru cativa macanitori !!

    Bunul simt si cunoasterea limbii romane sunt obligatorii.
  14. #14
    Member
    Data de inscriere
     05-08-2008
    Mesaje
    110

    Puii la nastere au fost vii, se jucau,mergeau prin cusca alaturi de mama lor.
    Asa ca toata lumea care zice ca puii s-au nascut morti mint cu nerusinare.
    Puii s-au nascut vii. Eu am fost de fata la nasterea celor 4 pui de leu (nu 3 cum zic altii).

  15. #15
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    574

    pentru asta in sec.2 adminu zoo + medicu vet trebuiau sa zboare, fără discuții, da in Ro totul este posibil, mai mult ca singur într-un an, doi vor fi avansați pentru merite deosebite

  16. #16
    A%%
    Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    176
    Citat Mesaj initiat de spider
    pentru asta in sec.2 adminu zoo + medicu vet trebuiau sa zboare, fără discuții, da in Ro totul este posibil, mai mult ca singur într-un an, doi vor fi avansați pentru merite deosebite

    Pentru asta , in tari care au administratie adevarata (nu infractori si sau cu profil infractional), s-ar lasa cu niste dosare penale grele.
    Insist in ce-am mai spus, anume ca , atat timp cat aceasta gradina zoo este deschisa, atitudinea autoritatilor nu poate fi caracterizata decat ca dispretuitoare fata de lege, ca atitudine de tip infractional.
    Suntem toti priviti cu dispret in lume din cauza unei duzini de asemenea personaje, care ne mai si ameninta cu militia.
    Pacat ca nu avem prea mult spirit civic, ca altii, care ar iesi pe strazi pentru asemenea lucruri . Ne sfideaza pe fata si ne mai si jignesc , ca sa nu mai zic de batjocorirea legilor romanesti si europene, in general.
    Deja perceptia oarecum favorabila despre noua administratie (chiar in randul celor care i-au votat) incepe sa se topeasca rapid, mai ales cand sunt trimisi asemenea ignoranti tupeisti sa ne jigneasca si sa ne ameninte , numai pentru ca li se spune adevarul in fata.

    Chiar si pe cei care i-au votat ii scarbeste propaganda mincinoasa si agresiva a PSD (si a oricarui partid), cu o puternica tenta comunista. Am inceput sa citim in fiecare zi despre inaugurari de poduri, fabrici si uzine, in loc sa se rezume la ceea ce fac sau urmeaza sa faca.
    Nu in ultimul rand, ma intreb din ce bani sunt platite aceste persoane pentru orele petrecute pe Craiova Forum. De la contribuabili?
    Armate de astfel de ”functionari” platite de cei care produc ceva real pe lumea asta, altceva decat minusuri si mizerie…atat avem. In rest, vrajeala si hotie si agresivitate.

  17. #17
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    575

    am vazut aseara la stiri, il intrebau reporterii pe inaptu de conduce acolo, si el face: ‘ nu comentez’, cu o atitudine sfidatoare si de superioritate,ceva de genu ce p…m vreti ba si voi, m-au luat toti dracii sincer cand vad ce redusi mintal sunt instalati acolo; medicu vet spunea fara nici o remuscare, ca el nu a stiut ca o e gestanta femela, un habarnist de zile mari, mi-au lasat un gust amar jegurile astea, pacat de animale, ar trebui bagati ei in custile alea sincer la ce IQ au, daca citeste careva de la zoo asta, sper sa ai soarta lor tovarase

  18. #18
    A%%
    Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    177
    Citat Mesaj initiat de spider
    am vazut aseara la stiri, il intrebau reporterii pe inaptu de conduce acolo, si el face: ‘ nu comentez’, cu o atitudine sfidatoare si de superioritate,ceva de genu ce p…m vreti ba si voi, m-au luat toti dracii sincer cand vad ce redusi mintal sunt instalati acolo; medicu vet spunea fara nici o remuscare, ca el nu a stiut ca o e gestanta femela, un habarnist de zile mari, mi-au lasat un gust amar jegurile astea, pacat de animale, ar trebui bagati ei in custile alea sincer la ce IQ au, daca citeste careva de la zoo asta, sper sa ai soarta lor tovarase

    Functioneaza ilegal. La ce te astepti?…De la niste persoane care tin jaguari inchisi in custi pentru gaini…?!
    Cica exista pentru educarea poporului. Asa este, sunt educati copiii sa devina niste ratati. Ce invata copiii? Invata ce e bine sa-ti bati joc de tot, asa cum fac ei.
    Exista legi si degeaba. Toti penalii din Romania lucreaza chiar acolo unde nu ar trebui sa lucreze.
    Vedem cu totii cum, de ani de zile, acolo apar si dispar animale peste noapte fara nicio explicatie, dar probabil ca dispar in anumite directii, cu dedicatie. De cate ori nu am vazut purcei , iar dupa o perioada dispareau, iar acum lei! I-or manca si pe aia de Craciun, la cat de inapoiati sunt.
    De ce nu este desfiintata aceasta ”gradina” zoologica?! Cat timp va exista in conditiile alea, responsabilii nu vor fi altceva decat niste penali. Responsabilii din toate institutiile responsabile pentru aceasta situatie.

    CAPITALA CULTURALA?!
    POATE CAPITALA NESIMTIRII!

    PS: DUPA CUM AU DECURS LUCRURILE ESTE POSIBIL CA PUII DE LEU SA FI FOST VANDUTI, IAR CAND S-A CERUT ADUCEREA CADAVRELOR PENTRU INVESTIGARE, S-AU PUTUT RETURNA NUMAI DOI PUI MORTI.
    DEOARECE SE MINTISE CA S-AU NASCUT MORTI, EU CRED CA ESTE POSIBIL CA CEI RESPONSABILI, CA SA ACOPERE FAPTA SI MINCIUNA, SA FI OMORAT PUII.
    ESTE O PRESUPUNERE CARE TREBUIE LUATA IN CALCUL. ANCHETA, ORICUM, A INCEPUT PROST, DAR SPER CA PROCURATURA SA-SI FACA TREABA BINE. LA FEL SI PRIMARIA, CARE TREBUIE SA DESFIINTEZE COTETELE ALEA, NUMITE POMPOS ”ZOO”.

  19. #19
    Newcomer
    Data de inscriere
     24-10-2012
    Mesaje
    22
    Citat Mesaj initiat de spider
    pentru asta in sec.2 adminu zoo + medicu vet trebuiau sa zboare, fără discuții, da in Ro totul este posibil, mai mult ca singur într-un an, doi vor fi avansați pentru merite deosebite

    Da nu stiu ce va retine sa plecati din Romania, toata lumea se vaita dar stau tot in tara asta! Plecati tata ca 89′ a trecut de mult!

  20. #20
    A%%
    Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    179
    Citat Mesaj initiat de Ericutza
    Citat Mesaj initiat de spider
    pentru asta in sec.2 adminu zoo + medicu vet trebuiau sa zboare, fără discuții, da in Ro totul este posibil, mai mult ca singur într-un an, doi vor fi avansați pentru merite deosebite

    Da nu stiu ce va retine sa plecati din Romania, toata lumea se vaita dar stau tot in tara asta! Plecati tata ca 89′ a trecut de mult!

    Nu vrem sa plecam din Romania. Romania este tara noastra, iar daca nu-ti convine, poti tu pleca, desi, mai bine ti-ar veni mintile la cap si nu ai mai scrie asa ceva.
    Romanii isi doresc sa traiasca in tara lor, nu sa plece aiurea. Vrem o tara cu infractorii la puscarie, nu la conducerea Romaniei sau prin institutii.
    Ce nu-ti convine, de fapt? Vezi, ca te dai de gol .

    Ce-ti inveti copilul? Il duci in vizita ca sa vada jaguarii inchisi in cotete de gaini?
    Il vei invata ca este bine sa fure si sa minta si sa isi bata joc? Il vei indemna sa ajunga ca cei de acolo, nu-i asa? Exista si oameni din astia…Dar locul lor este in alta parte .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.