DOLJ: Laptele de la Pleşoi, motiv de gâlceavă între viceprimar, săteni şi...

DOLJ: Laptele de la Pleşoi, motiv de gâlceavă între viceprimar, săteni şi Lactido

3.160
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Situaţie încurcată la firma Lactido din Craiova, unde mai mulţi oameni, în frunte cu viceprimarul din comuna doljeană Pleşoi, Iulian Bârsan, s-au adunat astăzi, 25 iunie, ca să-şi recupereze banii sau laptele pe care l-au dat unei firme care a închiriat o hală a fabricii din Craiova.

Câţiva mici producători de lapte din comuna Pleşoi, Dolj, printre care şi vicele comunei, care deţine o micro-fermă sunt revoltaţi că, după ce au încheiat o înţelegere cu o firmă condusă de doi asociaţi – un român şi un bulgar – care au închiriat un spaţiu din fabrica Lactido, pentru a le furniza lapte, au rămas cu buza umflată. Bulgarul, Veselin Hristov, s-a făcut nevăzut zilele trecute. A plecat – confirmă şi asociatul român, Daniel Cîrlig – cu banii şi cu una dintre maşinile firmei şi e de negăsit.

Fiindcă azi era ultima zi în care oamenii trebuiau să-şi încaseze banii pe lapte, lucru care nu s-a întâmplat, au venit la firmă pentru a afla ce se întâmplă. Ajunşi în hală, au fost întâmpinaţi de asociatul român, şi el disperat că afacerea lui se duce de râpă. „Eram asociaţi din 2007 (cu bulgarul Veselin Hristov – n.r.), am fost recent şi la el acasă, dar de câteva zile nu mai răspunde la telefon, e de negăsit. A plecat cu banii şi cu una dintre maşini, care este pe firma mea”, ne-a declarat Daniel Cîrlig.

La rândul lor, oamenii i-au cerut ca măcar laptele să le fie returnat, ca să-l poată valorifica în altă parte, însă, în ciuda acceptului asociatului român, reprezentanţii fabricii Lactido s-au opus, pentru că, spun aceştia, şi ei au de recuperat bani de la cei doi asociaţi. „Laptele a fost procesat, angajaţii noştri au muncit, utilajele au consumat energie şi, aşa cum firma le este datoare acestor oameni care le-a furnizat laptele, aşa ne este şi nouă datoare. Conducerea ne-a comunicat clar că nimeni nu primeşte nimic până nu ne recuperăm prejudiciul, chiar dacă este vorba de laptele acestor oameni”, ne-a precizat şi George Ştefanin, reprezentant al fabricii Lactido.

Banii sunt în lapte, laptele-i în brânză

Cum situaţia e una destul de alambicată, până la apariţia omului de afaceri bulgar, fiecare dintre părţile implicate încearcă să-şi recupereze banii sau prdusele.

„Lactido nu vrea să ne dea laptele, pentru că spun că deja l-au procesat şi ei doar aşa îşi pot recupera banii”, spune Iulian Bârsan, viceprimarul din Pleşoi.

Daniel Cîrlig a afirmat că cel mai probabil va depune o plângere la Poliţie pe numele asociatului său bulgar care e de negăsit.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.