Primarul şi contabilul din Giurgiţa au fost eliberaţi aseară

Primarul şi contabilul din Giurgiţa au fost eliberaţi aseară

725
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Magistraţii Judecătoriei Segarcea au admis, joi, cererile de înlocuire a măsuri de arestare preventivă cu cea obligativităţii de a nu părăsi localitatea pentru primarul şi contabilul din Giurgiţa, arestaţi în iunie pentru delapidare, respectiv complicitate la delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual, angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli prin bugetul local.
Potrivit avocatului, Dan Copcă, cei doi au fost prezentaţi instanţei la termenul de joi, unde au depus cele două cereri de eliberare, care au fost admise de magistraţii Judecătoriei Segarcea.
“Pentru că în timp de 24 de ore, procurorii nu au depus recurs, aseară cei doi au fost eliberaţi din Penitenciarul Craiova. Următorul termen al procesului va avea loc în data de 16 februarie”, a declarat avocatul Dan Copcă.
În iunie, anul trecut, primarul comunei Giurgiţa, Valentin Mitrică, a fost arestat alături de fostul contabil al instituţiei, Marian Nică.
Cei doi au fost acuzaţi că, în perioada 2007 – 2009, au atribuit fără drept ori au plătit lucrări de investiţii fără organizarea de licitaţii, au dispus şi plătit lucrări neefectuate sau executate necorespunzător.
“Au folosit şi traficat în interesul altor persoane fondurile bugetului local, au angajat, ordonanţat ori efectuat plăţi peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli prin bugetul local; totodată, au întocmit şi semnat în fals documente justificative cu scopul de a ascunde activitatea infracţională. Prin comiterea faptelor respective s-a cauzat un prejudiciu bugetului local în sumă de cca. 1.300.000 lei”, se arată într-un comunicat al biroului de presă al IPJ Dolj.
Cei doi sunt cercetaţi pentru  delapidare, respectiv complicitate la delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual, angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli prin bugetul local.
 

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.