Şedinţă festivă la ABA „Jiu”: De Ziua Dunării au fost aprobate Hărţile...

Şedinţă festivă la ABA „Jiu”: De Ziua Dunării au fost aprobate Hărţile de hazard împotriva inundaţiilor

744
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Administraţia Bazinală de Apă(ABA) „Jiu” a sărbătorit astăzi, într-o şedinţă festivă, Dunărea, al doilea fluviu din Europa ca lungime. Cu această ocazia, în cadrul Comitetului de bazin, condus de preşedintele Marius Deca, prefectul judeţului Dolj, au fost aprobate şi Hărțile de Hazard pentru prevenirea şi diminuarea inundaţiilor. 

„Sărbătorim astăzi Dunărea, al doilea fluviu ca lungime din Europa, care reprezintă o sursă importantă pentru alimentarea cu apă potabilă, apă pentru irigaţii, industrie şi pentru toţi  oamenii din această regiune.

Dunărea este mai mult decât un fluviu. Oamenii care trăiesc în localităţile situate de-a lungul afluenţilor acestuia sunt legaţi unul de celălalt prin valorile comune reprezentate de apartenenţa la acest mare bazin hidrografic. Tocmai de aceea, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Dunării reprezintă un bun prilej pentru  transmiterea principiului „solidarităţii de bazin”. În acest sens, conştientizarea publicului privind necesitatea protejării Dunării şi afluenţilor este esenţială pentru eforturile de conservare a acestui fluviu, desfăşurate la nivel naţional şi regional.

Astfel, Ziua Dunării este pentru toate autoritățile locale reprezentate în Comitetul de Bazin Jiu – Dunăre prilej de a  reliefa îndatoririle şi responsabilităţile noastre, ale celor cu atribuţii în protejarea şi valorificarea resurselor de apă, cât şi de a cere implicarea şi suportul tuturor factorilor interesaţi, în general, şi a publicului larg, în special, pentru îndeplinirea obiectivelor  de mediu.

La nivel local, este cunoscut faptul că o atenţie deosebită se acordă şi promovării proiectelor pe linia cooperării cu ţările vecine, cu respectarea prevederilor acordurilor în vigoare încheiate între România şi ţările vecine partenere în proiecte, ceea ce necesită întărirea comunicării şi cooperării între state privind acţiunile comune pentru minimizarea şi înlăturarea efectelor negative produse de evenimentele hidrologice extreme şi a poluărilor accidentale.

Având în vedere creșterile debitelor și nivelurilor fluviului Dunărea din această primăvara-vară, mă declar mulțumit de colaborarea pe care am avut-o cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu–Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, oameni ai apelor care au dat dovadă de o vastă experiență.

Drept dovadă că aceștia se preocupă zi de zi să găsească și să pună în practică soluții de protecție, prevenire și diminuare a inundațiilor stau Hărțile de Hazard  pe care le vom aproba astăzi, în cadrul acestei ședințe de Comitet de Bazin. Nu trebuie uitat că, deși nu ne putem pune cu natură, putem conviențui în armonie!”, a spus Marius Deca



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.