Alimentele se scumpesc de azi din cauza majorării preţului gazelor

Alimentele se scumpesc de azi din cauza majorării preţului gazelor

706
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Majorarea preţului la gaze şi energie electrică va aduce scumpiri în lanţ, iar consumatorii vor resimti aceste scumpiri si in pretul alimentelor. „Majorarea preţului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra întregului lanţ alimentar”, potrivit lui Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

Producătorii au anunţat deja că scumpirile vor veni, inevitabil, după scumpirea gazului şi a energiei electrice, iar primele produse care se vor scumpi sunt carnea şi laptele.

„Preţul cărnii de porc ar putea creşte cu până la 15% în acest an, având în vedere trendul crescător al costurilor pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziţia de furaje, dar şi schimbările legislative la nivelul Uniunii Europene, arată datele furnizate de compania Carmolimp.

„Crescătorii şi procesatorii au amânat scumpirea produselor din carne de porc pentru a evita scăderea şi mai mare a consumului, asumându-şi creşterile de preţ la furaje şi la utilităţi. Mulţi dintre procesatori nu mai pot susţine aceste creşteri, astfel că vor opera majorări de preţ la raft. Estimăm că până la finele anului creşterile vor fi de 12-15%. Iar în perioada imediat următoare vom vedea creşteri de până la 7%’, a declarat Olimpiu Şoneriu, directorul general al Carmolimp.



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-07-2012
    Mesaje
    29

    La multe alimente avem cel mai mare pret din UE .Pana cind vor mai scumpi acesti rahati de producatori?Sa-si inchida afacerile si sa ne lase sa traim din importuri!O tot ard cu vrajeala ca se scumpeste energia…Energia,conform declaratiilor oficiale ale „bravilor” nostri conducatori(aici e vorba numai de gaze)trebuia sa inceapa sa se majoreze inca din 2007(o data cu aderarea)dar a inceput cu mari intarzieri.De acum incolo, sa vedeti majorari la gaze!Pina acum a fost floare la ureche.Pina acum o ardeau cu cresterea dolarului si apoi a euro.Cit cred ei ca vom mai suporta?In „ei”intra mai multi nu numai producatorii.Intra si cei care conduc !Probabil,vor vedea cit de curind…si atunci va fi groasa!

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    416

    Mda, asta sa o crezi tu ca se trezeste romanul. Este obisnuit cu ,, ce sa-i faci, asta este” (şi de-a fi să mor -Miorita)si traieste cu speranta ca o sa fie mai bine. Nu are firea turcilor, arabilor, bulgarilor, grecilor, s.a.m.d. Ce a fost in ’89, numai revolutie nu a fost. Poate mai ies cand se modifica taxa de inmatriculare, cum sa mai intamplat().

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.