Craiova: Salubritatea desfăşoară a doua campanie de dezinsecţie împotriva ţânţarilor

Craiova: Salubritatea desfăşoară a doua campanie de dezinsecţie împotriva ţânţarilor

785
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 25 iunie-18 iulie 2013, cea de-a doua etapă a dezinsecției pentru combaterea țânțarilor din acest an.

Lucrătorii societății au acționat în dimineața zilei de 25 iunie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 12,5 hectare, dar și dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu. Ulterior, campania de dezinsecție a fost întreruptă pentru două zile din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a fost reluată în cursul nopții de sâmbătă, 29 iunie, fiind continuată intervenția în Parcul Romanescu.

În noaptea de 2 iulie, echipele SC Salubritate Craiova SRL vor începe dezinsecția în Parcul Tineretului, iar începând din data de 3 iulie dezinsecția va viza zonele verzi din cartierele Craiovei. “Pentru ca acțiunile noastre să fie eficiente, recomandăm asociațiilor de proprietari să înceapă dezinsecția în subsolurile blocurilor, acolo unde există condiții prielnice pentru înmulțirea țânțarilor”, a spus Cristian Popescu, director general SC Salubritate Craiova SRL.

Produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este Supertox, substanță cu spectru larg de acțiune, avizată de Ministerul Sănătății. Suprafață totală pe care va avea loc cea de-a doua etapă de dezinsecție este de 700 de hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.