Dolj: Şapte eliminaţi la prima probă de Bac

Dolj: Şapte eliminaţi la prima probă de Bac

663
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

93 de elevi din ţară, care s-au prezentat, ieri, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2013 – proba de Limba şi literatura română –  au fost eliminaţi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise).

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Constanţa (21), Bucureşti (19) şi Dolj (7).

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, elevii eliminaţi au pierdut dreptul de a susţine Bacalaureatul în următoarele două sesiuni. 14 centre de examen au solicitat varianta de rezervă ca urmare a unor situaţii specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective).

Astăzi, 2 iulie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de Limbă şi literatură maternă. În zilele următoare, respectiv miercuri, 3 iulie şi vineri, 5 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, de 8 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9-11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.