Comisia Europeana: O nouă campanie de informare cu privire la drepturile pasagerilor

Comisia Europeana: O nouă campanie de informare cu privire la drepturile pasagerilor

2.672
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Comisia Europeana a lansat o campanie de informare a milioanelor de turisti care calatoresc in UE in aceasta vara. Turistii vor fi protejati de drepturi ale pasagerilor cuprinzatoare, aplicabile celor care calatoresc cu avionul sau cu trenul, precum si, de acum, cu vaporul, autobuzul si autocarul.

Comisarul Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei responsabil cu mobilitatea si transporturile: “Pentru milioane de europeni, vacantele sunt o perioada in care se bucura de o binemeritata odihna, iar marea majoritate a acestora se va deplasa fara nicio problema. Uneori, insa, pot aparea probleme. Pentru prima data in aceasta vara, turistii pot calatori in Europa – de la Londra la Lisabona sau Ljubljana – stiind ca drepturile lor ca pasageri sunt aparate in temeiul legislatiei UE, oriunde si oricum calatoresc. Dar este necesar ca pasagerii sa isi cunoasca drepturile pentru a putea face uz de ele. Aceasta campanie le va pune la dispozitie mai multe informatii”.

Sursa: juridice.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.