GJ, MH, HD: Percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale, pentru un prejudiciu...

GJ, MH, HD: Percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale, pentru un prejudiciu de 2 milioane de euro

568
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Gorj, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova, au efectuat, azi de dimineaţă, 27 de perchezitii domiciliare la locuintele unor învinuiti, precum si la sedii ale unor societati comerciale de pe raza judetelor Gorj – 24, Mehedinti – 2, Hunedoara – 2.

Actiunea a vizat destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 25 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul colectarii deseurilor feroase si neferoase.

In fapt, se retine ca membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale prin înfiintarea si utilizarea unor societati comerciale având ca obiect de activitate colectarea deseurilor feroase si neferoase si crearea unor circuite comerciale si financiare fictive între aceste societati si alte firme, controlate de catre învinuiti, prin înregistrarea în evidentele contabile a unor operatiuni comerciale nereale.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata impozitelor si taxelor aferente bugetului de stat este estimat la suma de 2. 000 000 Euro.

La sediul DIICOT – B.T. Gorj vor fi audiate 30 de persoane, urmând ca dupa finalizarea audierilor fata de învinuiti sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SCCO Gorj, SCCO Mehedinti si SCCO Vâlcea, si lucratorilor din cadrul IPJ Gorj si IJJ Gorj, IJJ Dolj.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi şi lucrători ai Brigăzii Mobile de Jandarmi ‘Fraţii Buzeşti’ Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.