AIESEC a sărbătorit 22 de ani de existență în Craiova

AIESEC a sărbătorit 22 de ani de existență în Craiova

414
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Pe 4 iulie, AIESEC Craiova a împlinit 22 de ani de existență. Acest moment a fost sărbătorit printr-un eveniment formal, desfășurat  pe data de 6 iulie, la restaurantul “5 Continents”.

Cei 45 de membri, 50 de alumni și 15 parteneri AIESEC Craiova, prezenți la eveniment , au sărbători împreună 22 de ani de AIESEC în Craiova. În cadrul acestei seri au fost amintite momentele importante, care au contribuit la succesul organizației, precum și proiectele de succes realizate de-a lungul celor 22 de ani, susţinute de partenerii noștri, care ne sunt alături în fiecare activitate întreprinsă.

Cei zece președinți din cei 22 pe care i-a avut AIESEC Craiova de-a lungul timpului, pornind chiar de la fondatorul organizației până la președintele actual, au vorbit despre cum era organizația pe mandatul fiecăruia  și cum a evoluat. Evoluția organizției este una evidentă, pornind de la numărul de membri care de la 20 a crescut la peste 60 de tineri pasionați și cu inițiativă.

De asemenea, invitații au avut  ocazia de a cunoaște mai bine comitetul  de conducere, precum si planurile de viitor ale organizației. Evenimentul s-a incheiat printr-un moment in care s-au  acordat premii simbolice partenerilor care şi-au oferit sprijinul de-a lungul timpului.

Scopul principal al acestui eveniment a fost acela de a aduce aproape pe toţi cei care au contribuit timp de 22 de generaţii la succesul organizaţiei.  AIESEC Craiova în 2013 nu ar fi la fel fără membri activi şi motivaţi, fără membri care investesc în organizaţie, chiar şi după încheierea experienţei în AIESEC sau fără susţinerea partenerilor interesaţi de voluntariat şi de tineri cu potenţial.

Membrii organizaţiei sunt tineri cu iniţiativă, interesaţi de probleme globale, leadership şi management. Prin dezvoltarea simţului antreprenorial, aceştia creează şi implementează anual 9 proiecte şi 5 conferinţe, care aduc un impact din ce în ce mai mare în rândul tinerilor craioveni, pornind de la elevii de gradinita, până la studenţi. Pe lângă crearea unui mediu optim de dezvoltare a abilităţilor de leadership, AIESEC este definit de internaţionalism, organizaţia oferind anual peste 20 stagii de practică internaţionale pentru studenţii craioveni, şi găzduind peste 20 de studenţi străini care fac voluntariat în Craiova prin intermediul proiectelor noastre.

Cu o tradiţie de 65 de ani la nivel mondial şi regăsindu-se în 2400 de centre universitare din 113 țări şi teritorii, AIESEC este cea mai mare organizaţie de studenţi, o platformă internaţională de oportunităţi recunoscută de ONU. Aceasta numără peste 86.000 de membri, oferind peste 24.000 de poziţii de leadership, 5.500 de stagii de practică internaţionale şi 15.000 de experiente de voluntariat anual.

AIESEC Craiova este al doilea comitet local AIESEC înfiinţat în România în 1991, care a organizat anul acesta doua proiecte nationale, Grow, realizat în parteneriat cu Şcoala de Valori, și AIESEC Academy, sprijinit de Sintec Media si Johnson Controls, dar şi numeroase proiecte locale, cum sunt Youth Academy, un proiect axat pe internaţionalism, InPro care sprijină studenţii în crearea de proiecte, şi Global Kindergarten ce se adresează copiilor de grădiniţă din Craiova şi are ca scop dezvoltarea interesului şi curiozităţii acestora asupra altor culturi, dar şi asupra limbilor străine.

De 22 de ani, AIESEC Craiova dezvoltă activităţi reuşite care au impact în societate, reuşind să se impună în lumea voluntariatului prin motivaţie, pasiune şi inovaţie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.