Preoţii nu-şi pot face sindicat. CEDO consideră justă decizia Trinunalului Dolj în...

Preoţii nu-şi pot face sindicat. CEDO consideră justă decizia Trinunalului Dolj în cauza „Sindicatul Pastorul cel Bun”

757
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Curtea Europeana a dat dreptate statului roman in cauza „Sindicatul Pastorul cel Bun”, considerand justificata decizia Tribunalului Craiova de a refuza inregistrarea sindicatul reclamant, format in majoritate din preoti ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Cauza are la baza o plangerea prin care se invoca faptul ca refuzul Tribunalului Craiova de a inregistra sindicatul reclamant, format in majoritate din preoti din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, ar constitui o incalcare a libertatii de asociere, se arata intr-un comunicat al Ministerului roman de Externe.

In data de 31 ianuarie 2012, o camera a CEDO a pronuntat o hotarare nedefinitiva prin care a constatat ca motivele care au stat la baza deciziei tribunalului national nu justifica refuzul de inregistrare a sindicatului, constituind astfel o incalcare  a articolului 11 din Conventie.

Statul roman a sesizat Marea Camera a CEDO, care a dreptat dreptate Romaniei.

„Marea Camera a concluzionat in hotararea definitiva pronuntata astazi (marti, n.r.) ca refuzul instantei nationale de a inregistra sindicatul reclamant este justificat, constituind o aplicatie a principiului autonomiei cultelor religioase, potrivit caruia comunitatile religioase au dreptul de a se organiza in mod liber, potrivit propriului statut”, potrivit sursei citate.

Sursa: Agerpres



1 COMENTARIU

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1316

    Deci cu alte cuvinte Biserica Ortodoxa Romana nu se supune niciunui fel de legi… Nici financiare nici de drepturile omului… In vreme de criza Biserica infloreste… bun asa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.