Campania “A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”...

Campania “A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!” s-a încheiat

1.070
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a derulat în perioada mai – iulie 2013, campania de prevenire a traficului de persoane “A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”, eveniment organizat în cadrul Proiectului transnaţional „Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”. La nivel regional, campania a fost implementată de Centrul Regional Craiova, şi a cuprins activităţi de informare a publicului, cu vârsta cuprinsă între 18-40 de ani şi întâlniri cu factorii de decizie cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane exploatate prin muncă.

În acest sens responsabilii cu campania au desfăşurat activităţi preventive în unităţi şcolare de pe raza de competenţă a Centrului Regional Craiova, respectiv judeţele Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi, cu privire la riscurile asociate muncii ilegale în străinătate, având în vedere faptul că tinerii absolvenţi sunt în căutarea unui loc de muncă, prezentând astfel un risc ridicat pentru traficare.

De asemenea, a avut loc o serie de activităţi de informare şi diseminare a materialelor informative realizate în cadrul campaniei, cu sprijinul partenerilor instituţionali şi organizaţionali: ISJ Dolj, ISJ Gorj, CJRAE Gorj, ISJ Mehedinţi, ISJ Olt, IPJ Dolj, IPJ Olt, IPJ Gorj, IPJ Mehedinţi, BCCO Craiova, IJJ Dolj, IJJ Gorj, IJJ Olt, IJJ Mehedinţi, AJOFM Dolj, AJOFM Olt, AJOFM Mehedinţi, AJOFM Gorj, ITM Gorj, ITM Olt, Palatul Copiilor Craiova, DGASPC Dolj, DGASPC Olt, DGASPC Mehedinţi, DGASPC Gorj, RAT Craiova, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova, SPCEEPS Dolj, ONG-uri locale.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, în baza contractului de finanţare cu Direcţia Generală Afaceri Interne a Comisiei Europene, implementează Proiectul „Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”, în calitate de beneficiar, pe o perioadă de 36 de luni, începând din februarie 2011, cu termen limită de finalizare august 2013.

Obiectivul general al proiectului, co-finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Prevenirea şi Lupta împotriva Criminalităţii 2009, constă în reducerea dimensiunilor traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă în ţările de origine, tranzit şi destinaţie. Parteneri în proiect: Comisia Naţională pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane- Bulgaria, Organizaţia de Drept Public European (EPLO) – Grecia, KISA  – Cipru, Ministerul de Interne Ungaria, Ministerul de Interne din Fyrom – partener asociat.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.