Noul Târg, aşteptat de craioveni. Resceanu: Nu ne tocmim la standardele de...

Noul Târg, aşteptat de craioveni. Resceanu: Nu ne tocmim la standardele de calitate!

451
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

catalin resceanu1 Noul Târg, aşteptat de craioveni. Resceanu: Nu ne tocmim la standardele de calitate! poze

Locuitorii Craiovei, şi nu numai, vor putea beneficia de un târg ca la carte, începând din acest an, datorită investiţiilor promise de către SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. După ce, în urmă cu ceva timp, faimosul târg din Romaneşti a “dispărut”, craiovenii au pierdut o sursă importantă de cumpărături. Fie că era vorba de haine noi sau la mâna a doua, piese de maşini, material lemnos ş.a.m.d locuitorii Băniei plecau, aproape de fiecare dată, cu sacoşele pline, după o vizită în târgul din Romaneşti.  Amenajarea ulterioară, în condiţii improprii, a târgului din cartierul 1 Mai, de către vechea administraţie a primăriei, nu a reuşit să se ridice nici la aşteptările comercianţilor şi nici ale cumpărătorilor.

Încercând să facă o schimbare, aşa cum ne-a obişnuit deja, conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, a pus pe hârtie schiţa unui târg la standarde moderne. Viziunea celor de la pieţe este simplă: oferirea unor condiţii decente craiovenilor, plătitori de taxe şi impozite. În plus, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor craiovenilor, cei de la Pieţe au decis să nu se perceapă nicio taxă la intrare în târg, aşa cum se proceda în fostul târg din Romaneşti. Soluţii viabile pentru o comerţ modern sunt în continuare căutate de cei de la Pieţe tocmai pentru a veni în sprijinul locuitorilor Băniei. Directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Cătălin Resceanu, declara, în luna iunie, într-un comunicat de presă:  “Îi asigur pe craioveni că nu dorim altceva decât să le oferim un Târg Municipal la standarde de comerţ cât mai inalte, în care să găsească produse diversificate la preţuri convenabile”.

Craiovenii, nerăbdători să învie tradiţia mersului la Târg

Chiar dacă lucrările au durat ceva mai mult decât se preconizase iniţial, responsabilii de implementarea proiectului ne-au dat asigurări că produsul final va fi ca la carte. Fiecare amânare a însemnat doar o asigurare în plus că întregul stabiliment va fi unul fără cusur. Astfel, în viitorul apropiat, craiovenii vor putea să îşi facă cumpărături la preţuri pentru toate buzunarele, având asigurat şi un comerţ civilizat.

“Mă duceam aproape săptămânal în târgul de Romaneşti cu familia. Eu îmi găseam mereu câte ceva pentru casă, la mâna a doua, iar fetele îşi cumpărau mai mereu haine. Din momentul în care s-a mutat în 1 Mai nu am mai mers aşa de des. Probabil şi pentru că nu sunt condiţii. În schimb, acum aştept cu mare interes noul târg de pe Caracal. Dacă este aşa cum se laudă cei de la Pieţe va fi din nou o încântare pentru noi să mergem săptămânal. Vom reînvia tradiţia de mers la târg”, a declarat craioveanul Marin Florescu.

“Merită toată lauda dacă se vor ţine de cuvânt şi ne vor face un târg frumos. Păi aici în târgul din 1 Mai nu se mai poate să mergi. Dacă ai neapărat nevoie, te duci ce să faci, dar ca să mai mergi cu drag cum făceam înainte nu se poate. Am înţeles că prin august s-ar da drumul la el, aşa umblă vorba prin oraş.  Poate să dea drumul şi la toamnă dar să ştim că avem şi noi condiţii omeneşti, în care să ne facem cumpărăturile, doar suntem în 2013….”, a povestit un alt craiovean, Ilie Lucian.

Venituri importante aşteptate din chirii

“Ţinem să arătăm faptul că încasările preconizate de unitatea noastra, de pe urma chiriilor percepute din Târgul Municipal de pe strada Caracal, vor fi cu mult mai mari decât chiria, urmând să ajungă, potrivit calculelor noastre economice privind rentabilitatea acestei investiţii, la circa 60.000 de euro pe lună”, se arată în acelaşi comunicat din luna iunie 2013. Banii proveninţi din târgul de pe Caracal vor ajuta conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL să facă alte investiţii în pieţele din Bănie şi astfel să ridice standardele de comerţ. Planurile pe termen mediu şi lung urmăresc în primul rând, după cum declara Cătălin Resceanu, şeful de la Pieţe, oferirea unor condiţii excepţionale pentru craiovenii care tranzitează pieţele din oraş. Amintim că noul târg va avea o hală destinată spaţiilor comerciale, şi încă trei hale, de circa 4.000 mp, pentru haine şi încălţăminte second-hand. De asemenea, va fi ridicată şi o hală specială pentru piaţa de gros pentru legume şi fructe, una pentru păsări şi animale, existând şi spaţii special destinate pentru comercializarea de piese auto şi cauciucuri.

Contractul cu SC Texind SA, afişat la sediul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL

Toate aceste investiţii vor fi posibile datorită contractului încheiat cu firma Texind SA, în data de 08.01. 2013. Mai multe amănunte din contract pot fi citite chiar la sediul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, acesta fiind afişat pe unul dintre geamurile instituţiei încă din luna febuarie 2013. Cei de la Pieţe au tinunt să precizeze ce investiţii vor fi realizate de către firma SC Texind SA, respectiv:
– Construcţii provizorii din lemn, fără închidere perimetrală, pe o suprafaţă de 5.000 mp, conform schiţelor de amplasament şi planurilor concepute de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL;
– Amenajarea întregii suprafeţe de teren la specificaţiile SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL;
– Canalizare pe mijlocul halei destinată punctelor de alimentaţie publică;
– Realizarea unui punct de distribuţie energie electrică de 380 V.
În plus, firma care deţine terenul, în proprietate, realizează şi alte operaţiuni de amenajare a terenului, cum ar fi:
– Reţea de apă şi canalizare pe toată suprafaţa terenului, în punctele special indicate de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL,
– Acoperirea halelor din beton, acolo unde este cazul,
– Turnarea unei şape din beton pe toată suprafaţa ce va fi ocupată de construcţiile provizorii din lemn destinate comercializării îmbrăcămintei şi încîlţămintei second-hand menţionate mai sus (cei 5.000 mp).
– Construirea unei hale betonate fără închidere perimetrală, în suprafaţă de aproximativ 700 mp, şi acoperirea acesteia, construcţia urmând să servească la comercializarea de păsări şi animale.

contract1 Noul Târg, aşteptat de craioveni. Resceanu: Nu ne tocmim la standardele de calitate! poze contract2 Noul Târg, aşteptat de craioveni. Resceanu: Nu ne tocmim la standardele de calitate! poze

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.