Dolj: Copiii din 20 de comunităţi partenere World Vision merg la teatru...

Dolj: Copiii din 20 de comunităţi partenere World Vision merg la teatru în satul lor

2.116
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

In aceasta vara, World Vision Romania – Birou Zonal Dolj alaturi de Asociatia culturala „I.S. Dragulescu” ofera copiilor din 20 de sate partenere World Vision un spectacol de teatru interactiv si moralizator, sub forma povestii Cenusaresei. Spectacolul are si un rol educativ, copiii nu sunt doar spectatori, ei sunt implicati in poveste prin intrebari si ghicitori, iar la final primesc o serie de invataminte care sa ii ajute in viata de zi cu zi.

“Prin aceste spectacole de teatru desfasurate in comunitatile rurale dorim sa aducem o bucurie copiilor de la sat, tinand cont ca cei mai multi dintre ei nu au posibilitatea de a se deplasa si a participa la un astfel de spectacol in oras.  De asemenea, copiii mai participa in aceasta perioada la cursuri de pictura, activitati la cluburile copiilor, ecologizare, tabere, excursii. Toate acestea pentru a ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile, talentele, sa socializeze, sa fie mai comunicativi si receptivi”, a spus Georgeta Ungureanu, coordonator proiect in cadrul Programului de Dezvolare Comunitara World Vision.

Pana acum, spectacolele au avut loc in 14 sate partenere World Vision. In timpul spectacolului de ieri,  derulat in incinta Scolii Gimnaziale Breasta, bucuria si entuziasmul copiilor au fost fara limite. Rasul lor si aplauzele au trezit intreaga comunitate la viata. Cateva poze surprinse in timpul spectacolului in atasament.

Acest gen de activitate face parte din suita de proiecte prin care World Vision Romania faciliteaza accesul copiilor la educatie formala si informala si reduce rata abandonului scolar. Prezenta fundatiei in comunitati pe o perioada de lunga durata ofera sanse copiilor la o viata mai buna prin programe de dezvoltare comunitara durabila.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.