SONDAJ: Care este oraşul din Oltenia considerat favorit pentru a deveni capitală...

SONDAJ: Care este oraşul din Oltenia considerat favorit pentru a deveni capitală a regiunii?

6.667
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Constanţa sunt oraşele considerate favorite pentru a deveni capitalele viitoarelor regiuni de dezvoltare, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea autorităţilor şi prezentat joi, la Ploieşti, de vicepremierul Liviu Dragnea, scrie Mediafax.

Un sondaj de opinie realizat la nivelul tuturor viitoarelor regiuni de dezvoltare arată care sunt oraşele pe care locuitorii din diverse zone ale ţării le preferă pentru a deveni reşedinţe de regiuni.

Conform rezultatelor acestui sondaj, opiniile exprimate de populaţia din interiorul fiecărei regiuni de dezvoltare, aşa cum au fost acestea creionate până în prezent, arată drept favorite municipiile Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Constanţa.

Conform Mediafax, în Oltenia, regiunea care ar urma să fie formată din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi, 59,8% din respondenţi vor ca municipiul Craiova să fie reşedinţă de regiune. Târgu Jiu a fost indicat de 7,9% din respondenţi, iar Slatina de 5,6%.

„Sondajul cântăreşte, dar să ştiţi că cel mai mare câştig pentru un oraş care va deveni reşedinţa unei regiuni va fi prestigiul, şi spun sta pentru a mai detensiona această dezbatere pătimaşă. În fiecare regiune există două, trei judeţe care sunt acum într-un război, între ghilimele, dar vreau să le spun tuturor să nu se aştepte că, dacă va fi reşedinţa regiunii undeva, toată bogăţia din regiune vine acolo. Doamne, fereşte! Acesta este şi motivul pentru care vrem să punem în toate reşedinţele de judeţ instituţii regionale, pentru ca fiecare comunitate judeţeană să simtă beneficiile acestui proces de regionalizare”, a spus Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă, la finalul dezbaterii de la Ploieşti.

Vicepremierul nu a precizat cine a realizat acest sondaj de opinie şi nici nu a dat alte date despre această cercetare sociologică, mai arată Mediafax.



5 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     27-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    562

    CRAIOVA !!!

    Afacerea asta este binara, ori esti 1 ori esti 0 .Ce fac eu cu mouse`ul nu face nici Zorro cu sabia !
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    394

    Se mai pune problema??

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     12-11-2012
    Mesaje
    0

    craiova

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    326

    Al nostru oras evident

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-06-2013
    Mesaje
    0

    Craiova

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.