Craiova: Minore cercetate pentru tâlhărie

Craiova: Minore cercetate pentru tâlhărie

331
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 1, 2, 3 şi 4 Craiova, au fost identificate două tinere, C.C., de 15 ani, din Craiova şi D.R., de 17 ani, din Caracal, Olt, în sarcina cărora s-a reţinut faptul că sunt autoarele furturilor de lănţişoare comise în data de 13, 14 şi 16.07.2013, în dauna părţilor vătămate U.ORTANSA, 82 de ani, C.MARIETA, 66 de ani şi V.RODICA, 58 de ani, toate din Craiova, fapte aflate în evidenţe Poliţiei cu „autori necunoscuţi”, precum şi a tentativei de furt asupra părţii vătămate G.GHEORGHIŢA, 62 de ani, din aceeaşi localitate, faptă comisă la data de 17.07.2013.

Până în prezent a fost prinsă făptuitoarea C.C., iar având în vedere vârsta acesteia, a fost prezentată la IML Craiova în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, ocazie cu care comisia constituită a stabilit că minora a avut discernământul faptelor sale şi consecinţelor lor.

În urma probatoriului administrat de colectivul de poliţişti constituit în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva făptuitoarei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă continuată, măsura fiind confirmată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În continuare organele de poliţie au formulat propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă a învinuitei, propunerea fiind însuşită de procurorul de caz şi promovată Judecătoriei Craiova, iar instanţa de judecată a emis pe numele inculpatei mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, fiind introdusă în arestul IPJ Dolj.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50% şi restituit părţilor vătămate, iar în continuare se efectuează cercetări pentru prinderea şi cercetarea numitei D.R., care în prezent este dispărută de la domiciliu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.