Copii şi tineri cu dizabilităţi, sprijiniţi să aibă acces la educaţie şi...

Copii şi tineri cu dizabilităţi, sprijiniţi să aibă acces la educaţie şi locuri de muncă

841
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale au fost ajutaţi să aibă acces la educaţie şi locuri de muncă, precum şi la servicii de recuperare în cadrul unui proiect desfăşurat în perioada 2010 – 2013 de World Vision România.

 Pe parcursul celor trei ani ai proiectului “Centru multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiune Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia”, copiii, tinerii, precum şi adulţii-părinţi au beneficiat de servicii de recuperare, consiliere şi formare.

Activităţile de recuperare s-au desfăşurat în nouă centre multifuncţionale fixe, amplasate atât în mediul urban, cât şi în rural, în Cluj-Napoca, Craiova, Vâlcea, Constanţa şi sectorul 5 Bucureşti, potrivit unui comunicat al organizatorilor remis vineri.

La nivel naţional, proiectul a vizat copiii şi tinerii cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale, pe cei care suferă de boli ce le afectează viaţa socială şi profesională (HIV, SIDA, cancer), tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoane de etnie romă, victime ale traficului de persoane şi ale violenţei domestice.

Serviciile de recuperare medicală, consiliere şi mediere pe piaţa muncii au fost oferite de o echipa pluridisciplinară formată din 94 de specialişti.

La încheierea proiectului serviciile socio-educaţionale ale Centrului Multifuncţional au fost transferate partenerilor – autorităţi locale, iar cele de recuperare fizică şi psihică vor continua să fie oferite în cadrul unităţilor de economie socială din localităţile Cluj-Napoca, Râmnicu-Vâlcea, Craiova şi Medgidia.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.