Astăzi este Ziua Poliţiei de Frontieră Română

Astăzi este Ziua Poliţiei de Frontieră Română

729
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţia de Frontieră Română aniversează, astăzi, 149 de ani de existenţă instituţională. Momentul a fost marcat la sediul I.T.P.F. Giurgiu prin avansarea la gradul profesional următor a 240 de poliţişti de frontieră şi printr-o expoziţie a tehnicii din dotare la sediul instituţiei, iar la sediile serviciilor teritoriale au avut loc acţiuni similare.

          În cei 149 de ani de existenţă Poliţia de Frontieră Română a parcurs mai multe etape de transformare şi perfecţionare, însă indiferent de forma de organizare sau denumire, misiunea a rămas întotdeauna aceeaşi, cea de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii la frontieră.

Cu această ocazie, şeful I.T.P.F. Giurgiu, comisar şef de poliţie Ioan Daniel, a ţinut să mulţumească poliţiştilor de frontieră pentru lupta pe care aceştia o duc zi de zi împotriva infracţionalităţii transfrontaliere şi pentru munca depusă pentru ca frontiera României să devină una dintre cele mai bine păzite graniţe din Europa.

          După citirea mesajelor adresate poliţiştilor de frontieră de către ministrul M.A.I. Radu Stroe şi inspectorul general al I.G.P.F. Buda Ioan, şeful I.T.P.F. Giurgiu, comisar şef de poliţie Ioan Daniel, a dat citire ordinului de avansare în grad profesional pentru merite excepţionale în activitatea profesională şi la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional.

Astfel, 5 ofiţeri şi 10 agenţi au fost avansaţi înainte de termen la gradul profesional următor. Totodată au fost avansaţi la termen, la gradul profesional următor 42 ofiţeri şi 183 agenţi.

Cu acest prilej, la sediul instituţiei a avut loc o expoziţie a tehnicii din dotare şi a echipamentelor folosite de poliţiştii de frontieră pentru securizarea frontierelor. În cadrul evenimentului au putut fi admirate navele folosite de poliţia de frontieră în acţiunile efectuate pe fluviul Dunărea, autovehiculele din dotare (maşini de teren, ATV-uri), aparatura folosită de ofiţerii criminalişti şi câinii de serviciu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.