SPANIA: 69 de morţi şi 143 de răniţi în accidentul de tren...

SPANIA: 69 de morţi şi 143 de răniţi în accidentul de tren petrecut aseară

9.403
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un tren a deraiat, aseară, în nord-vestul Spaniei. Cel puţin 69 de persoane au fost ucise şi 143 rănite în accidentul produs miercuri seară la mai puţin de trei kilometri de capitala comunităţii autonome spaniole Galicia, Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, a anunţat în această dimineaţă tribunalul regional din Galicia, scrie Agerpres.  

Conform rtv.net, trenul deraiat în Spania circula pe ruta Madrid – Chamartin – Ferrol. Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 20.42, la mai puţin de trei kilometri de Santiago de Compostela, pe o nouă porţiune a căilor ferate pentru trenurile de mare viteză, porţiune ce fusese inaugurată cu doar doi ani înainte. Într-o curbă, opt din cele 13 vagoane ale trenului au ieşit complet de pe şine. Antepenultimul vagon a fost complet distrus La faţa locului s-au deplasat echipele ale poliţiei, pompieri şi medici.

În tren se aflau 218 de pasageri, au anunţat reprezentanţii Renfe citaţi de tve.es. Deocamdată cauzele accidentului nu sunt cunoscute. Locuitorii din zonă au declarat pentru Europa Press că la ora 20:40 au auzit o explozie.

La spital au ajuns deja zeci de răniţi. Din cauza numărului mare de victime, reprezentanţii Spitalului Universitar din Santiago au făcut apel la cetăţeni să vină să doneze sânge. 

Poliţia din Santiago a pus la dispoziţie un numar de telefon ( 981551100) pentru cei care doresc să afle informaţii despre pasagerii din trenul deraiat.

Doi pasageri din tren, care au supravieţuit accidentului, au povestit că au simţit cum trenul s-a înclinat în curbă, după care îşi aduc aminte că s-au trezit întinşi pe jos, înconjuraţi de morţi.

Toate evenimentele dedicate zilei sfântului Iacob, când se sărbătoreşte ziua comunităţii autonome spaniole Galicia au fost anulate în urma accidentului.

Echipele de salvare au scos 65 de corpuri din resturile vagoanelor, alte patru persoane au murit la spital, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al tribunalului, adăugând că „anumite zone” ale trenului nu au fost încă cercetate.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    5188

    Groaznic.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.