Consilier de la OIR-POSDRU Craiova trimis în judecată pentru luare de mită....

Consilier de la OIR-POSDRU Craiova trimis în judecată pentru luare de mită. A pretins peste 100.000 de euro

1.736
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a inculpatei BOGDAN AITANA DALINA, consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanțate din cadrul Organismului Intermediar Regional Pentru Programul Operațional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (OIR POSDRU) – Regiunea Sud – Vest Oltenia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii februarie 2013, inculpata Bogdan Aitana Dalina, în calitate de consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanțate din cadrul OIR – POSDRU – Regiunea Sud-Vest Oltenia, a pretins, cu titlu de mită, de la reprezentanții unor societăți comerciale beneficiare de fonduri europene, prin intermediul managerilor de proiect (denunțători în cauză), suma totală de 512.425,08 lei (echivalentul a 116.869,54 euro), reprezentând, în general, 10% din valoarea cererilor de rambursare.
Banii au fost pretinși pentru a aviza favorabil și cu celeritate cererile de rambursare aferente proiectelor pe care inculpata le monitoriza în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Dolj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    412

    La o asemenea pozitie,pretenti,…pe masura!

  2. #2
    A%%
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    286

    Felicitari denuntatorilor!

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    535

    Nu cred ca este singur in acest caz.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.