Asiguratorii de locuinţe introduc un nou document la eliberarea poliţiei în caz...

Asiguratorii de locuinţe introduc un nou document la eliberarea poliţiei în caz de dezastre

713
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,33)

Proprietarii pot demonstra ca si-au asigurat casa nu doar cu polita de asigurare obligatorie a locuintelor. Potrivit unei legi, publicate miercuri in Monitorul Oficial, proprietarii vor putea sa faca dovada asigurarii locuintelor cu inca un document.

Actul normativ, care va intra in vigoare in 27 iulie, introduce certificatul de asigurare, un document care atesta existenta unei polite de asigurare obligatorie PAD (n.r. polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale) pentru locuinta respectiva. Certificatul este eliberat de catre asiguratori, impreuna cu polita de asigurare PAD, la momentul incheierii asigurarii.

Potrivit noii legi, din 27 iulie, proprietarii de locuinte vor avea posibilitatea sa demonstreze ca au casa asigurata impotriva dezastrelor naturale fie cu polita de asigurare obligatorie a locuintelor, asa cum era stabilit pana in prezent, fie cu certificatul de asigurare.

Atentie! Conform prevederilor publicate miercuri, contractele de asigurare aflate in derulare la data intrarii in vigoare a Legii nr. 243/2013 raman valabile in conditiile stabilite la data incheierii acestora.

Sursa: Avocatnet.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    443

    Bine de stiut.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     30-03-2010
    Mesaje
    117

    Ca si alearga proprietarii sa isi faca asigurare la locuinta. Dar cand este un dezastru dau din colt in colt

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.