Craiova: Exerciții ale Carpatair pe aeroport

Craiova: Exerciții ale Carpatair pe aeroport

892
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Compania Carpatair a efectuat duminică, 28 iulie a.c., un zbor de antrenament pe  Aeroportul Internațional Craiova. O aeronavă Boeing 737, venită de pe de la Timișoara, a făcut mai multe simulări ale unor situaţii de urgenţă, cu scopul antrenării piloţilor.

Potrivit şefului Serviciului Operaţional al Aeroportului Craiova, Doru Ciocnitu,  astfel de zboruri sunt relativ frecvente, companiile aeriene şi şcolile de pilotaj alegând pista din Bănie datorită lungimii mari (2.500 m) și a aparaturii moderne din dotare, care oferă siguranță operațiunilor desfășurate.  Totodată, reprezentantul Aerodromului din Bănie a ținut să comunice locuitorilor Craiovei că nu trebuie să fie îngrijoraţi atunci când oraşul este survolat de aeronave, fiind ceva normal pe un aeroport în plin proces de dezvoltare.

Instruirea piloților s-a desfăşurat între orele 11.30 și 14.30.

„În acest interval de timp, aeronava, un Boeing 737 cu 143 de locuri, va efectua de 12 – 14 ori această procedură pe care noi o numim «touch & go» şi care presupune că avionul decolează, survolează zona municipiului Craiova, revine la aterizare și atinge pista, însă, în loc să frâneze, accelerează foarte puternic și decolează încă o dată, începând un nou astfel de ciclu.

Fac această precizare tocmai pentru că, în urmă cu o lună, când a avut loc precedenta sesiune de zboruri-școală, de data aceea cu un aparat tip Fokker 100, am fost contactați telefonic de mai multe persoane care remarcaseră avionul trecând în repetate rânduri deasupra Craiovei și se temeau că acesta a întâmpinat probleme și nu poate ateriza.

În concluzie, cei care vor observa duminică această aeronavă survolând de mai multe ori oraşul trebuie să ştie că nu au niciun motiv de alertă. Dimpotrivă, eu pot spune că este îmbucurător faptul că, iată, activitatea de la aeroport este completată și cu aceste zboruri-școală, care se desfăşoară de mai multă vreme la Craiova şi prin care piloții sunt pregătiți pentru licențiere“, a declarat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.



8 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     20-06-2010
    Mesaje
    1928

    Boeing 737 .. interesant, daca nu cumva e doar pentru practica

  2. #2
    Hater
    Data de inscriere
     20-01-2006
    Locatie
     Miserupia
    Mesaje
    4574

    Beoing e

  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     30-03-2013
    Mesaje
    78

    O porcarie faptul ca se vine aici pentru lungimea pistei si nu stiu ce dotari.Cunosc foarte bine ce dotari sunt pe aeroport si urmeaza a fi schimbate anul viitor ca suntem in urma cu TOTUL fata de alte aeroporturi.Se vine pe aeroportul nostru dintr-un singur motiv si anume PISTA LIBERA. Pe alte aeroporturi nu se poate fiind cateva curse regulate pe zi iar la noi se zboara luniea si miercurea in rest fiind liber.Asta este singurul motiv pentru care se vine aici , nu mai bate-ti campii .Multi nu stiu cu ce se mananca aviatia dar nu puteti pacalii pe oricine cu povestile astea ieftine cum ca vine la noi ca e pista lunga si dotata cu …. Este pista la Sibiu mai mare ca la noi de 2750 m , la Timisoara de 3500m la Bucuresti 2 de 3500 la otopeni si de 3200 la baneasa.Nu mai mancati rahat ca se vine aici ca-i pista lunga si dotata.Este pur si simplul ca noi ne avand zboruri zilnice avem aeroportul liber, ceea ce la alte aeroporturi nu se poate fiind cateva zboruri pe zi.

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     30-03-2013
    Mesaje
    79
    Citat Mesaj initiat de house
    Boeing 737 .. interesant, daca nu cumva e doar pentru practica

    Este noua achizitie Carpatair, nu este pentru antrenamente.Au mai instruit piloti care nu au pilotat pe B733.Urmeaza a fi vopsit si introdus in flota Carpatair alaturi de cele 2 Fokkere 100 cel de-al 3 lea apartinand Moldavian.

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     27-03-2009
    Mesaje
    133
    Citat Mesaj initiat de catacv9
    nu mai bate-ti campii.

    Gramatica e mai simpla decat aviatia, invat-o !

  6. #6
    Junior
    Data de inscriere
     30-03-2013
    Mesaje
    80
    Citat Mesaj initiat de emil_91
    Citat Mesaj initiat de catacv9
    nu mai bate-ti campii.

    Gramatica e mai simpla decat aviatia, invat-o !

    Taci ca esti obosit.Deasta ai postat tu aici ca sa-mi atragi atentia la greseli ? .Vezi-ti de treaba ta si nu mai face off topic.

  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    550

    Boeing 737 clasic.

  8. #8
    Junior
    Data de inscriere
     30-03-2013
    Mesaje
    81

    Clasic neclasic este un super avion, sa aibe ei cate 120-140 pax per cursa de Roma si este super ok .Ce te faceai daca aveai peste 100 pax si aveai decat foker 100 care are 100 de locuri ? .Au avut in leasing si B734 cu 168 locuri inchiriat de la LOT Polish dar sa terminat contractul.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.