A.B.A Jiu atenționează cetățenii că râul Jiu nu îndeplinește condiții de îmbăiere

A.B.A Jiu atenționează cetățenii că râul Jiu nu îndeplinește condiții de îmbăiere

714
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

 

Administraţia Bazinală de Apă Jiu  Craiova atenționează, încă o dată, că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop. Conducerea A.B.A Jiu revine cu acest avertisment deoarece creşterea temperaturilor din ultima lună a adus tot mai mulți cetățeni pe malurile râului Jiu pentru a se scălda.

Precizăm că  Administraţia Bazinală de Apă Jiu a luat de mult timp măsuri  în privinţa atenţionării înotului în râul al cărui nume-l poartă instituţia.

 

Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă dacă se scladă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova a amplasat  pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis».

 

Pentru a fi cât mai vizibil avertismentul, conducerea A.B.A Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a decis ca, în perioada următoare, să mai amplaseze câteva plăcuțe de atenționare de-a lungul râului Jiu, în locurile unde cetățenii, pe propria răspundere, fac baie.

 

“Pericolul cel mai mare la care se expun cetățenii făcând baie în Jiu este înnecul. La acesta se adaugă și riscul major de a se îmbolnăvi, apa nefiind curată, neîndeplinind condițiile de îmbăiere. Drept urmare am decis să mărim numărul plăcuțelor cu <<Scăldatul Interzis>> sau << Pericol de înec>>. Deși în fiecare an montăm astfel de plăcuțe ne confruntăm cu fenomenul dispariției acestora. Din anumite motive cetățenii preferă să le distrugă decât să respecte avertismenul inscripționat”, director S.G.A Dolj, Florinel Stancu.



2 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    757

    mi se pare corect ca cetateni sa protesteze intr-un fel sau altul…atata timp cat nu se iau masuri in privinta asta,adica sa se faca un lac sau alt ceva pt scaldat gratis in preajma Craiovei si cu siguranta lumea isi va face prezenta..de asta vin oameni acolo..ca este gratis balacitul si se simt bine acolo!!

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1021

    nu toti putem merge la mare sau valencia

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.