Revisal se schimbă. Inspecţia Muncii lucrează la o nouă versiune

Revisal se schimbă. Inspecţia Muncii lucrează la o nouă versiune

4.179
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Registrul General de Evidenta a Salariatilor (Revisal) va avea o noua versiune, au declarat pentru AvocatNet.ro reprezentantii Inspectiei Muncii. Potrivit acestora, noua varianta a aplicatiei va include posibilitatea recuperarii in format electronic a datelor pierdute din Revisal.

Registrul de evidenta a salariatilor urmeaza sa aiba o noua versiune, care va oferi angajatorilor posibilitatea de a recupera, gratuit si in format electronic, datele pierdute din Revisal, au declarat pentru AvocatNet.ro reprezentantii Inspectiei Muncii. Totusi ei nu au putut oferi o data clara la care ar urma sa fie finalizata si data publicitatii actualizarea registrului. Raspunsul celor de la Inspectia Muncii vine in conditiile in care un act normativ, publicat zilele trecute, a eliminat tarifele aplicate pentru recuperarea electronica a informatiilor din registrul de evidenta a salariatilor.

Cat costa recuperarea datelor din Revisal?

Tarifele aplicate pentru recuperarea datelor din Revisal au fost modificate, recent, prin Ordinul ministrului Muncii nr. 1.681/2013 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 491, din 5 august 2013.

Potrivit noului act normativ, au fost schimbate taxele privind recuperarea datelor pierdute din Revisal pe suport hartie. In schimb, tarifele aplicate pentru recuperarea bazei de date in format electronic, au fost eliminate de noul act normativ.

Mai exact, taxele aplicabile pentru furnizarea datelor din Revisal prin eliberarea unor extrase pe suport hartie din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii, sunt urmatoarele:

  • date angajator: 10 lei/pagina;
  • lista tuturor salariatilor: 10 lei/pagina;
  • detalii salariat: 10 lei/salariat sau fost salariat. Aceste tarife nu mai figureaza in noile reglementari care au intrat in vigoare pe 5 august. Ordinul recent intrat in vigoare nu mentioneaza tarifele percepute de inspectoratele de munca pentru furnizarea datelor din Revisal in format electronic, pentru refacerea continutului sau la angajator, prin preluarea informatiilor din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii.

Potrivit reprezentantilor Inspectiei Muncii, recuperarea bazei de date in cazul angajatorilor de dimensiuni medii si mari este realizata gratuit, in prezent, de catre Inspectia Muncii, in cadrul unei etape de testare a acestei functionalitati, inainte de integrarea in noua versiune a aplicatiei Revisal.

Sursa: avocatnet.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    828

    O chestie buna care vine in ajutorul atat al salariatilor cat si al angajatorului.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.