Calafat: Fără apă potabilă la robinete din cauza debitului scăzut al Dunării

Calafat: Fără apă potabilă la robinete din cauza debitului scăzut al Dunării

849
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Locuitorii municipiului Calafat nu mai au de câteva zile apă potabilă din cauza scăderii debitului Dunării. Pompele staţiei de apă au intra în stand-by, iar Primăria Calafat a sfătuit cetăţenii să îşi asigure provizii de apă, pentru că stocul Staţiei de Apă a fost epuizat. Problema furnizării apei calde în Calafat apare în fiecare vară din cauza secetei. Debitul Dunării scade, iar pompele de alimentare se opresc. 

„Ca urmare a scăderii drastice a debitului Dunării, Staţia de Apă are probleme în aprovizionarea cu apă brută. Chiar în acest moment se fac eforturi deosebite de repornire a pompelor, dar nu reuşesc să fie reamorsate. Rog toţi concetăţenii să-şi asigure stocuri minime (…). Sperăm să trecem cu bine aceste momente grele!”, a anunţat, duminică seară, primarul municipiului Calafat, Mircea Guţă, pe un site de socializare.

Vara trecută, la intervenţia Prefecturii Dolj, a fost adusă o pompă de mare putere din judeţul Timiş cu care s-a rezolvat, pentru scurt timp, alimentarea cu apă. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    904

    Greu de cei din zona.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.