„Noaptea Cercetătorilor”, în Craiova, Iaşi, Bucureşti, Timişoara şi Cluj şi alte 300...

„Noaptea Cercetătorilor”, în Craiova, Iaşi, Bucureşti, Timişoara şi Cluj şi alte 300 de oraşe europene

4.946
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Dacă ai privit vreodată cerul înstelat şi te-ai întrebat ‘Ce se află dincolo?’, în luna septembrie poţi afla răspunsul chiar de la un cercetător de la Institutul de Ştiinţe Spaţiale (ISS). Oamenii de ştiinţă din ISS ce desfăşoară experimente la sol, în apă, în aer şi în spaţiu vor fi prezenţi în Bucureşti la Noaptea Cercetătorilor, un eveniment ce sărbătoreşte ştiinţa şi se desfăşoară în toată Europa pe data de 27 septembrie. Evenimentul, al cărui scop este să promoveze cercetarea în rândul publicului larg, se desfăşoară în aceeaşi seară în peste 300 de oraşe din Europa. În România, acesta va avea loc în Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Cluj, în zone din centrele oraşelor şi din campusurile universitare.

Cercetătorii ISS vor purta participanţii într-o călătorie de la macro la micro-cosmos, invitându-i să observe obiecte cereşti printr-un telescop, dar şi cum arată emulsiile nucleare printr-un microscop. Radiaţii cosmice, găuri negre, neutrini, explozii solare — veţi afla despre toate acestea.

Institutul de Ştiinţe Spaţiale este cel mai nou partener care şi-a anunţat participarea la evenimentul Noaptea Cercetătorilor. Timp de o seară, pe 27 septembrie, ştiinţa va evada din laboratoare în centrul oraşului, acolo unde publicul va avea parte de experimente spectaculoase, conferinţe despre marile mistere ale Universului şi concursuri cu premii.

Despre Noaptea Cercetătorilor

‘Noaptea cercetătorilor’ se organizează în toate ţările Uniunii Europene, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin fondurile FP7. Evenimentul este coordonat de Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, precum şi Institutul de Fizică Atomică, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei şi Institutul de Ştiinţe Spaţiale.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    895

    Sunt curios ca oricare altul ce au de spus sau argumentat in caz ca se pun cateva intrebari mai ciudate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.