Bombă asanată, copil salvat din fântână, bărbat scos de sub tractor şi...

Bombă asanată, copil salvat din fântână, bărbat scos de sub tractor şi animal salvat din canal de pompierii doljeni

930
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate., în ultimele 24 de ore, să intervină pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, asanarea unei bombe aruncător, pentru salvarea unui bărbăt surprins sub un utilaj agricol, salvarea unei bovine căzută într-un canal, salvarea unui copil căzut într-o fântână şi la 27 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. 

Detasamentul 1 Pompieri Craiova  a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru asanarea unei bombe de aruncător cal. 82 mm găsite de numitul V. Dan pe malul râului Jiu, în zona barajului, de pe raza comunei Işalniţa. Bomba de aruncător cal. 82 a fost identificată, ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă şi fără probleme.

Garda 2 Pompieri Bechet cu o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor şi o ambulanţă a S.A.J. Ostroveni, au intervenit pentru salvarea unui bărbăt surprins sub un utilaj agricol (tractor), pe raza comunei Ostroveni.

La sosirea echipajelor, numitul Viorel O. în vârstă de 46 ani, era prins sub tractor, acţionându-se pentru verificarea semnelor vitale şi scoaterea de sub utilaj. Pacientul prezenta plăgi în zona capului incompatibile cu viaţă, ulterior constatându-se decesul de către echipajul S.A.J. Ostroveni.

Garda 2 Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială pentru salvarea unei bovine căzută într-un canal de irigaţie pe raza localităţii Bechet. Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat fără probleme, animalul fiind salvat în timp util.

Detasamentul 1 Pompieri Craiova şi S.A.J. Dolj au intervenit cu o autospecială de descarcerare respectiv o ambulanţă tip C., pentru salvarea unui copil, Liviu D., în vârstă de 13 ani căzut într-o fântână cu o diametrul de 0,8 m şi o adâncime de aproximativ 5 m până la luciul de apă.

Până la sosirea echipajelor, victima a fost scoasă de către cetăţeni şi i s-a acordat primul ajutor medical la locul intervenţiei, ulterior fiind transportat de către echipajul S.A.J. Dolj la Spitalul nr. 1 Craiova.



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1078

    Mare noroc ca nu sa intamplat nimic….Dumnezeu cu mila.

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1192

    cinste pompierilor.isi risca vietile pt 1 pumn de bani.cand mor in serviciu familia e cea care sufera.statul…………..

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    544

    Chiar au o munca periculoasa si pentru asta merita toata cinstea. Domnul sa-i apere in toate interventiile.
    Asanarea cred ca este de fapt o dezamorsare.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.