eMAG deschide centre de programare în toată ţara. Primul a fost inaugurat...

eMAG deschide centre de programare în toată ţara. Primul a fost inaugurat deja în Craiova

3.917
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 5,00)

eMAG, cel mai mare magazin online din ţara noastră, a deschis un hub de programare în Craiova, acesta fiind primul dintr-un lanţ de astfel de centre care vor acoperi toată ţara. Hub-ul eMAG din Craiova are o echipă de 7 programatori care vor lucra la platforma Marketplace și la alte proiecte interne de dezvoltare. Până la sfârșitul anului se prognozează că echipa din Craiova va ajunge până la 18-20 de angajați.  eMAG deţine, din noiembrie 2010, la Craiova, şi un  showroom, primul conceput după noul model de branding.

Hub-ul de programare din Craiova este primul centru de dezvoltare al retailerului online din afara Bucureștiului.

“Avantajul nostru principal, care ne va permite să lucrăm cu echipe de programatori aflate oriunde în țară, este axarea pe metodologii agile de programare”, spune Tudor Manea, IT& Software Development Director la eMAG. ”Vom lucra în echipe standard de 6-7 oameni,  fiecare echipă fiind responsabilă de un anume produs de business.”

“Sunt mulți tineri talentați în țară și de aceea am vrut să punem bazele unor centre de programare și  în teritoriu. Avem multe proiecte la care lucrăm, dar și mai multe încă în așteptare pentru care vrem să aducem forțe proaspete”, spune Irina Mincinopschi, HR manager eMAG.

Din 2010 până azi, departamentul de software development al eMAG a crescut de 10 ori ca număr de angajați, compania recrutând în mod constant specialiști în PHP,  Linux și altetehnologii web.

“eMAG este o companie de tehnologie, cel puțin în egală măsură cu cea în care este un retailer. Noi înlocuim zi de zi experiența de cumpărare dintr-un lanț de retail cu una mult mai personală și eficientă, din fața calculatorului propriu. Putem spune că am replicat în mediul digital tot ceea ce se întâmplă într-un lanț de sute de magazine, atât ca vitrină cât și ca procese din spate, iar acest ecosistem de aplicații este dezvoltat în totalitate de noi și este cel mai mare diferențiator al nostru”, spune Radu Apostolescu, vicepreședinte și director de Dezvoltare eMAG. “Ritmul în care ne dezvoltăm, piețele diferite pe care vrem să intrăm și proiectele pe care le avem-toate acestea ne-au făcut să fim mereu în căutare de cât mai multe talente pe partea de programare. Avem planuri cel puțin ambițioase iar ca să le ducem la capăt cea mai bună opțiune pentru noi este să angajăm cei mai buni programatori.”

Recrutarile din Capitală vor continua

Anual, peste 1.000 de CV-uri  de programatori trec prin departamentul de HR , recrutarea de talente în această zonă fiind o prioritate constantă pentru eMAG.

“Lucrăm cu câteva firme de recrutare de la care am primit multe CV-uri ale unor oameni foarte buni, care nu vroiau relocare în București. Așa am început să luăm în calcul deschiderea unor centre locale de dezvoltare, în diferite părți ale țării”, spune Irina Minicinopschi, HR manager eMAG. “ Pe primul dintrea cestea l-am deschis la Craiova fiindcă am găsit aici mult potențial și pentrucă am vrut ca, într-o primă fază, să fim aproape de București pentru a testa modalitatea de lucru.”  După Craiova, cel mai probabil vor urma alte asemenea hub-uri de programare, în diferite puncte din țară.  “Ne interesează în același timp și să punem bazele unor parteneriate cu universitățile din Bucuresti cât și din țară”, adaugă Mincinopschi.

Și recrutarile din Capitală vor continua, echipa de dezvoltare de software a eMAG fiind într-o creștere accelerată pentru a acoperi proiectele de business implementate de companie în următoarea perioadă.

Sursa: Capital



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1206

    SUNT CLIENT FIDEL FOARTE MULTUMIT

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1103

    Cu siguranta,am luat acum cateva luni un mouse wirles la 65 ron si am primit bonus la alegere inca unul putin mai ieftin…promotie valabila doar la Logitech…2 la pret de unul…

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    615

    Firma cu adevarat profesionista

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.