Trei zile de „foc” pe drumurile din judeţ. Şoferii sunt monitorizaţi cu...

Trei zile de „foc” pe drumurile din judeţ. Şoferii sunt monitorizaţi cu toate radarele din dotarea IPJ Dolj

1.289
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 3,00)

Poliţiştii doljeni desfăşoară, de astăzi, o amplă acţiune pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la importanța respectării regimului legal de viteză, acţiune care se va încheia la 31 august a.c.. Toate maşinile de poliţie echipate cu sisteme radar monitorizează zilele acestea conducătorii auto care circulă în judeţ.

Conform datelor IPJ Dolj, în perioada 1 ianurie-29 august 2013, pe drumurile deschise circulaţiei publice din Dolj s-au produs 159 accidente grave, in care si-au pierdut viaţa 31 persoane, iar alte 151 persoane au suferit vătămari corporale grave. Dintre acestea, pe fondul vitezei, atât cea excesivă cât şi cea neadaptată la condiţiile de drum, s-au produs 33 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 persoane decedate, 40 persoane ranite grav si 24 persoane ranite usor.

„Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi conştientizarea participanţilor la trafic asupra consecinţelor accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj împreună cu lucrători din cadrul Poliţiilor Orăşeneşti şi Municipale din judeţ, vor desfăşura, în perioada 29-31 august 2013, o amplă acţiune, pe principalele artere rutiere din Dolj”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, în cadrul acţiunii se vor folosi toate autospecialele pe care sunt montate echipamente video-radar din dotarea poliţiei doljene. Acestea vor fi amplasate pe sectoarele de drum unde frecvent se produc accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză precum şi pe acele tronsoane de drum unde, datorită configuratiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză stabilită de legislaţia rutieră.



6 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1434

    Bag ceva in drumurile lor ca astea nu se numesc drumuri. Trebuie pe mutle drumuri sa stai non stop atent ca sunt drumurile valuri valuri si vorbesc de drumuri facute cu fonduri europene acum 1 an si ceva. IN plus chiar azi mi-a sarit de la unu o piatra care mi-a crapat parbrizul. Cine pana mea sa curate marginile drumului de nisip si praf si pietre si vorbesc in oras nu in afara. In afara in curbe sau intro depasire risti sa te rastorni de mizeria, nisipul si praful existent pe marginea drumului in cantitati industriale. Si milogii astia de gabori altceva nu stiu decat sa stea cu radaru si sa dea amenzi. Si milogii din primaria craiova altceva nu stiu decat sa mareasca taxele si sa se gandeasca ce impozite sa mai puna si ce taxe sa mai bage in loc sa curate macar drumurile din cand in cand sa nu mai sara pietre prin parbriz sau prin tabla cand trec 2 masini una pe langa alta. Daca faceam safari prin africa pe la safari mai ziceam ca sare o piatra imi sparge geamu dar in craiova rasa lor ca nu mai termina de spart si de distrus strazile si lasa molozul si pietrele pe drum sa sara prin gemurile, parbrizele si lunetelor masinilor. Vai de capu lor cu primaria lor si cu drumurile lor.

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1462

    circulam mai incet zilele astea

  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1283

    e buna si prudenta.te duce la familie

  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1209

    Stau astea calare pe soferi…

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-11-2010
    Mesaje
    29

    E buna prudenta, de acord, dar e si foame mare dupa bani….Ce sa spun, numai viteza omoara? Si in Germania se merge cu viteza si mai mare, si la ei nu sunt atatea accidente ca la noi.
    La noi Politia in loc sa previna sta la vanatoare.

  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    661

    Ei nu pun radarele pe drumuri sau in locuri unde sunt adesea accidente. Le pun pe sectoare de drum unde stiu si ei ca nu te poti abtine( Craiova- Filiasi de ex) si de regula se posteaza la „Carul din Stele” unde circulatia este restrictionata la 50 km\ h…si mai sunt inca doua locuri de panda. Asta se face, panda….. Daca trece un coleg de-al lor sau care lucreaza in domeniu, se trece cu vederea. Rusine sa le fie!
    Daca aveti intrebari unde se mai pun pe acest sector de drum, nu ezitati sa intrebati si voi face tot posibilul sa raspund in timp util!

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.