Tânăr reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub...

Tânăr reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

1.087
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un administrator de societate comercială din Craiova a înşelat, vreme de două luni, mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza judeţelor  Dolj  şi  Mehedinţi  de  la  care  a  achiziţionat  mari  cantităţi de cereale fără a le înregistra în evidenţa contabilă a societăţii, apoi le-a vândut ca persoană fizică la un preţ inferior celui de achiziţie. Bărbatul a fost introdus, ieri, în arestul poliţiei. El este cercetat pentru săvârşirea  infracţiunilor  de  înşelăciune şi fals  în  înscrisuri  sub  semnătură privată.

Conform datelor IPJ Dolj, ca urmare a derulării unor activități operative în colaborare cu Serviciul de Acţiuni Speciale  şi  Biroul Rutier Craiova, sub  coordonarea  unui procuror  din cadrul  Parchetului  de  pe  lângă Judecătoria Segarcea a fost identificat  Romulus Mihart care  în  calitate de administrator al unei societăți comerciale din Craiova, în perioada  iulie-august 2013 , în mod repetat şi premeditat  a  indus  în eroare mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza judeţelor  Dolj  şi  Mehedinţi  de  la  care  a  achiziţionat  mari  cantităţi de cereale.

Cu ocazia încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, acesta a stipulat un preţ de achiziţie mult mai mare decât preţul pieţei,  în  scopul  determinării  vânzătorului  să livreze  marfa. Cerealele  astfel  achiziţionate  nu  au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, fiind valorificate de către acesta în calitate de persoană fizică la un preţ inferior celui de  achiziţie.

Până  în  prezent,  au fost identificate două persoane fizice  şi două societăţi comerciale  de  la  care  învinuitul a achiziţionat cantitatea de 277 tone grâu , producând un prejudiciu acestora în sumă de aproximativ 170.000 lei.

Cercetările continuă pentru a se  stabili legalitatea operaţiunilor economice desfăşurate de respectiva societate comercială şi pentru stabilirea certă a prejudiciului adus  atât  persoanelor  fizice  şi  juridice cât  şi  bugetului de stat .

În cursul zilei de astăzi,  învinuitul va  fi  prezentat  Judecătoriei  Segarcea  cu propunere  de  arestare  preventivă.



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1335

    La puscarie cu eii..prea multi pacalici de gen.

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1358

    pe el garda

  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1757

    277 de tone,este ceva…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.