Jucătorii de elită ai Legiunii XIII Gemina luptă pentru Craiova

Jucătorii de elită ai Legiunii XIII Gemina luptă pentru Craiova

3.188
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Legiunea XIII Gemina a ajuns, astăzi, în Cetatea Banilor. Luptătorii au fost nimeni alţii decât baschetbaliştii de la SCM U Craiova care au vrut, astfel, să transmită un mesaj de solidaritate: „Uniți de aceiași dorință se pot aduna sub un singur steag jucători din toate colțurile lumii”. 

Îmbrăcaţi de „luptă”, jucătorii au mers în centrul oraşului pentru o şedinţă foto, promovând totodată, Festivalul Antic „Pelendava” care va avea loc sâmbătă pe Stadionul „Oblemenco”. 

„Ne-am adunat în fața dumneavoastră pentru a putea exemplifica înca odată că uniți de aceiași dorință se pot aduna sub un singur steag jucatori din toate colțurile lumii. Dorința, voința și respectul pentru culorile alb albastre ne dau puterea să luptam până la ultima suflare mânați de dorința de a câștiga mereu”, au tansmis jucătorii.

Legiunea XIII Gemina este o legiune de elită a armatelor romane, care a participat la mai multe evenimente istorice însemnate. Spre deosebire de restul legiunilor romane, care aveau ca simbol taurul şi acvila, legiunea XIII Gemina avea ca simbol LEUL.

O altă particularitate era CULOAREA ALBASTRĂ a mantiilor şi scuturilor, spre deosebire de celelalte legiuni care aveau ca si particularitate culoarea roşie. „Gemina” indică fuzionarea într-o singură unitate a două sau mai multe corpuri de trupe. Luptătorii legiunii erau recrutaţi dintre străini şi s-au remarcat prin combativitatea deosebită si atasament fata de armata romana.

Mulţi dintre noi nu sunt craioveni, unii nu sunt români şi nici europeni, dar suntem în LEGIUNE şi luptăm pentru familiile noastre şi pentru CRAIOVA!



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1390

    rezultate copii?

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     15-10-2012
    Mesaje
    27

    Cinste lor.

  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1411

    Eroic rau.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.