Ungureanu negociază Guvernul. VEZI propunerile PDL pentru noul cabinet

Ungureanu negociază Guvernul. VEZI propunerile PDL pentru noul cabinet

622
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu începe marţi discuţiile cu partidele din coaliţie pentru stabilirea echipei guvernamentale şi a programului de guvernare. Potrivit unor surse citate de România TV, democrat-liberalii şi-au stabilit deja propunerile de miniştri pentru cabinetul Ungureanu, pe lista creionată în interiorul PDL regăsindu-se şi o parte dintre miniştrii lui Emil Boc. Astfel, vor fi păstraţi miniştrii Elena Udrea, Sulfina Barbu, Anca Boagiu şi Daniel Funeriu.

În ceea ce-i priveşte pe nou-intraţi, surprizele sunt destul de mari. Astfel, Andreea Paul Vass, consilier al fostului premier Emil Boc, este propusă de PDL la Ministerul Economiei, în locul lui Ion Ariton. Gabriel Berca este susţinut pentru a prelua Ministerul de Interne, PDL renunţând astfel la serviciile lui Traian Igaş. De altfel, potrivit unor surse citate de Mediafax, de portofoliul lui Igaş ar fi interesat şi UNPR, mai ales că Gabriel Oprea a deţinut funcţia, pentru o scurtă perioadă, când încă se afla în PSD.

La Ministerul Finanţelor, propunerea PDL este Bogdan Drăgoi, acesta urmând să preia scaunul lui Gheorghe Ialomiţianu. La Ministerul Comunicaţiilor, în locul lui Valerian Vreme, este susţinut Cristian Boureanu, intrat, în ultima perioadă, într-un con de umbră.

Nu s-a ajuns, însă, la o concluzie în ceea ce priveşte ministerul Agriculturii, dar încă de luni a fost pusă pe tapet îndepărtarea lui Valeriu Tabără de la acest minister.

De la UDMR, Laszlo Borbely şi Kelemen Hunor sunt printre miniştrii din vechiul Guvern care şi-ar putea continua activitatea sub conducerea lui Mihai Răzvan Ungreanu, au declarat, pentru Mediafax, surse politice. De asemenea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea sunt, în continuare, pe lista membrilor Executivului.

oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.