Audi A3 Sedan – Lansare într-un nou segment de piaţă

Audi A3 Sedan – Lansare într-un nou segment de piaţă

1.411
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Odată cu lansarea modelului A3 Sedan în această toamnă, Audi păşeşte în cel mai mare segment de piaţă din lume, clasa limuzinelor compacte. Vehiculul dinamic în patru uşi deţine toate punctele forte ale familiei A3 – greutate scăzută datorită design-ului ultra uşor, motoare puternice şi foarte eficiente, o gamă variată de soluţii de infotainment, cât şi sistemele de asistenţă. Modelul de top al seriei este S3 Sedan cu 300 CP.  

 

Design exterior

 

Audi A3 Sedan are o prestanţă sportivă pe şosea, precis şi expresiv în fiecare detaliu. Aspectul său este o sinergie între conceptul clasic în trei uşi şi filosofia coupé. Linia “tornado” formează o muchie refractantă ce se întinde pe toată partea laterală. Autovehiculul în patru uşi are un ampatament măsurând 2.64 metri şi o lungime totală de 4.46 metri.

 

Deasupra pragurilor laterale, linia dinamică se ridică mai accentuat decât la celelalte două modele A3. Suprafeţele laterale sunt mai curbate, iar pasajele roţilor sunt uşor mai evazate. Cu o lăţime de 1.80 metri, A3 Sedan este cu 11 mm mai lat decât A3 Sportback si cu 9 mm mai scund.

 

Vehiculul în 4 uşi prezintă linii independente pe conturul capotei, pe barele de protecţie, la prizele de aer şi la implementarea grilei Singleframe. În partea din spate, eleronul este integrat în hayon, iar blocul optic spate accentuează liniile orizontale ale automobilului. Tehnologia LED este disponibilă opţional. Audi va oferi faruri cu tehnică LED odată cu lansarea – tehnologia inovativă şi aspectul distinctiv al acestora subliniază poziţionarea excepţionala a modelului.

 

Caroserie

 

Echipată cu un motor 1.4 TFSI, A3 Sedan cântăreşte doar 1,205 kg (informaţie provizorie). Audi utilizează multe piese din oţel prelucrat la cald pentru a asigura greutate scăzută şi rezistenţă maxima compartimentului pasagerilor, iar capota este realizată din aluminiu. Caroseria este foarte rigidă, sigură la impact şi silenţioasă.

 

Ideea design-ului ultra uşor este preluată la interior cât şi de motoare. Propulsorul în 4 cilindri cântăreşte puţin peste 100 kg.

 

Tren de rulare (informaţie provizorie)

 

La lansare, A3 Sedan va fi disponibil în 3 variante de motorizare în 4 cilindri. Complet revizuite, motoarele unesc tehnologiile eficiente de la Audi – injecţie directă, supraalimentare, management termic inovator şi sistem start-stop. Gama de motorizare va fi îmbogăţită cu  alte doua motoare.

 

Motorul 2.0 TDI produce 110 kW (150 CP) şi dezvoltă un cuplu de 320 Nm. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde şi atinge o viteză maximă de 213 km/h. Consumul mixt al agregatului este de 4.2 litri la 100 km – echivalentul a 108 grame de CO2 pe km.

 

Parametrii de performanţă ai propulsorului 1.4 TFSI măsoară 103 kW (140 CP) şi 250 Nm. La sarcină parţială, sistemul COD (cylinder on demand) dezactivează 2 cilindri. Unitatea 1.4 TFSI oferă un consum mixt de doar 4.7 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 sunt doar 109 grame pe km. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 8.4 secunde, iar viteza maximă a vehiculului atinge 213 km/h.

 

Motorul 1.8 TFSI produce 132 kW (180 CP) şi un cuplu de 250 Nm. Acesta utilizează un pachet extins de tehnologii de ultimă generaţie, incluzând injectie dublă în camerele de combustie şi colector de inducţie. Unitatea permite performanţe sportive, oferind un sprint de 7.3 secunde până la 100 km/h şi o viteză maximă de 232 km/h. Consumul mixt de combustibil măsoară 5.7 litri la 100 km, echivalentul a 135 grame de CO2 pe km.

 

În funcţie de motorizare, modelul foloseşte o transmisie manuală în 6 trepte sau S tronic. Transmisia cu dublu ambreiaj schimbă treptele de viteză fără vreo întrerupere sesizabilă. Aceasta este controlată de schimbătorul de viteze sau de padelele de pe volan. Modul D asigură eficienţă maximă, în timp ce nivelele de turaţie sunt puţin mai ridicate în modul sportiv S. În cooperare cu sistemul de dinamică al vehiculului Audi drive select, cutia S tronic oferă o funcţie individuală in modul efficiency, astfel reducând şi mai mult consumul de carburant.

 

Şasiul

 

Poziţia fruntaşă de care se bucură Audi A3 Sedan în segmentul său, se datorează în mare parte proiectării şasiului. Bazele acestuia sunt puse de o distribuţie fin echilibrată a punţilor (60% faţă şi 40% spate, variind puţin pentru diverse motoare). Toate motoarele sunt înclinate 12 grade către spate, în timp ce suspensia faţă este plasată mult către faţă.

 

Suspensia faţă este MacPherson cu braţe A şi rulmenţi pivot din aluminiu. Aceasta este unită cu un subcadru din aluminiu. Sistemul de direcţie asistat electromecanic operează eficient împreună cu diverse sisteme de asistenţă. Suspensia spate cu prindere în patru puncte utilizează un element transversal din oţel, iar arcurile şi amortizoarele sunt montate separat. Suspensiile sport pentru liniile de echipare Ambition şi S line coboară caroseria cu până la 25 mm.

 

Audi A3 Sedan este echipat cu jante între 16” şi 18”; quattro GmbH poate oferi jante cu diamentru de până la 19”. Discurile de frână faţă sunt ventilate intern.

 

Controlul electronic al stabilităţii (ESC) include şi un diferenţial blocabil electronic. Întrând în curbe cu viteză mare, acesta frânează foarte puţin roata faţă aflată în interior, astfel minimizând subvirarea şi îmbunătăţind tracţiunea.

 
Interiorul

 

Interiorul modelului Audi A3 Sedan este caracterizat printr-o atenţie la detaliu impresionantă. Panoul de comandă curbat este subţire, iar consola centrală este uşor înclinată către şofer. Afişajul color al sistemului de informare pentru şofer este opţional şi prezintă imagini cu grafică foarte detaliată în format 3D.

 

Pornind de la dotarea: sistem MMI Radio, sistemul de operare MMI prezintă un ecran retractabil electric. Terminalul său este depozitat în consola tunelului central. Frâna de mână electromecanică este activată cu ajutorul unei taste. Volanul prezintă 3 sau 4 spiţe, în funcţie de versiune. Clientul poate comanda şi un volan multifuncţional, cu partea inferioară aplatizată şi cu padele pentru schimbarea treptelor de viteză. Opţional, Audi poate instala şi scaune sport faţă. Acestea sunt standard pentru varianta Ambition, unde apare opţiunea scaunelor sport S cu tetiere integrate.

 

Culorile de interior – negru, gri Titan, bej Pashmina şi maro Chestnut – sunt bazate pe linia specifică de echipare. Audi design selection Lasso Brown în două nuanţe creează o lume exclusivă de culori. Pachetul S line sport, ce poate fi comandat pentru A3 Sedan Ambition, inundă interiorul în negru. Tapiţeriile disponibile includ stofe, o combinaţie din stofă şi piele ecologică, piele Milano şi o combinaţie din piele Pearl Nappa şi Alcantara.

 

Datorită ampatamentului lung, pasagerii din spate se pot bucura de un spaţiu generos şi de un acces confortabil. Capacitatea de depozitare a portbagajului măsoară 425 litri. Această capacitate poate fi sporită prin rabatarea banchetei spate, opţional cu trapă pentru încărcare uşoară. Hayonul se ridică automat după ce este deblocat.


Infotainment şi Audi connect

 

Precum rudele sale din gama A3, modelul Sedan  utilizează noul sistem modular de infotainment (MIB). Sistemul de top este navigaţia MMI plus cu hard drive SSD ce oferă o capacitate de stocare de 64 GB, o unitate DVD şi comandă vocală. Un ecran de înaltă rezoluţie cu diagonala de 7” expune pe hartă imagini cu grafică foarte detaliată în format 3D. Sistemul de navigaţie MMI plus este o interfaţă pentru telefoane mobile şi playere mobile via Bluetooth. Terminalul utilizatorului prezintă un buton de control ce poate fi apăsat şi rotit, iar suprafaţa acestuia este un touch pad sensibil la introducerea literelor, simbolurilor şi numerelor.

 

Alte componente de infotainment includ un modul pentru recepţie radio digitală (DAB+), Audi phone box pentru cuplarea uşoară a telefonului mobil la antena vehiculului şi sistemul de sunet Bang & Olufsen. Al său amplificator de 705 W controlează 14 difuzoare în mod 5.1 surround sound, iar luminile LED iluminează grilele difuzoarelor din portierele faţă.

 

Audi connect acoperă toate tehnologiile care conectează şoferul cu vehiculul, cu internetul, cu infrastructura şi cu alte vehicule. Audi a reuşit să facă sistemul şi mai atrăgător – atunci când este posibil, conexiunea la internet se realizează la standard super rapid LTE. Modulul telefonic LTE înlocuieşte modulul UMTS anterior şi permite o viteză de download de până la 100 MB/s .

 

Audi connect permite pasagerilor să navigheze pe internet şi sa acceseze e-mail-ul via unui hotspot WLAN integrat. Pentru şofer, acesta aduce în vehicul servicii de Internet special adaptate de Audi. Printre acestea se numără navigaţia utilizând imagini din Google Earth, Google Street View şi informaţiile despre trafic Audi online, cât şi aplicaţia pentru smartphone Audi music stream. Ştirile şi serviciile de informare completează gama. Serviciile pentru comunităţi online facebook şi Twitter sunt integrate într-un mod prietenos. Împreună cu o funcţie text-to-speech, este oferită şi o funcţie practică cu unităţi text predefinite.

 

Un nou serviciu Audi connect ce debutează odată cu A3 Sedan este informarea pentru spaţii de parcare. Acesta afişează informaţii despre spaţiile de parcare, parcări supraetajate şi subterane lângă destinaţia şoferului. Dacă este posibil, serviciul indică numărul de locuri de parcare disponibile şi taxele de parcare. Adresa spaţiului de parcare poate fi folosită pe post de destinaţie în sistemul de navigaţie.

 

Dotări

 

Noul Audi A3 Sedan include numeroase dotări standard. Pachetul de sisteme de siguranţă include un airbag pentru genunchiul şoferului. Afişajul color DIS al variantelor Ambition şi Ambiente include un program de eficienţă, indicator pentru schimbarea treptei de viteză şi funcţia de recomandare repaus.

 

În plus, linia de echipare Ambition include o suspensie sport, jante din aliaj pe 17”, scaune sport şi sistemul Audi drive select. Varianta Ambiente adaugă sistemul cruise control, pachetul lumini interioare LED şi parking control. Pe lângă aceste dotări standard, Audi oferă alte opţiuni pentru confort şi utilitate – trapa panoramică, advanced key, încălzire în staţionare şi adaptive light pentru farurile cu tehnologie Xenon. Împreună cu navigaţia MMI plus, sistemul de iluminare utilizează datele de navigare pentru iluminarea optimă a şoselei în funcţie de condiţiile de drum.

 

Sistemele opţionale de asistenţă vin direct din clasa premium. Adaptive cruise control (ACC) păstrează distanţa dorită între A3 Sedan şi vehiculul din faţa acestuia până la o viteză de 150 km/h; pachetul de asistenţă combină sisteme multiple şi extinde limita la 200 km/h. Împreună cu S tronic, ACC oferă şi o funcţie Stop& Go la viteze scăzute.

 

Senzorul radar spate – Audi side assist – monitorizează schimbul benzilor de mers, în timp ce Audi active lane assist ajută şoferul să işi păstreze banda prin aplicarea unor corecţii subtile direcţiei electromecanice. Camera video a sistemului Audi active lane assist este folosită şi pentru identificarea semnelor din trafic. O soluţie high-end pentru parcarea facilă este park assist cu afişajul împrejurimilor – acesta degrevează şoferul de manevrarea volanului la manevre de parcare laterală sau de garare.

 

O altă opţiune de ultimă generaţie este sistemul de siguranţă Audi pre-sense basic. Pre-sense front este integrat în sistemul adaptive cruise control. În cazul unei coliziuni iminente în partea din spate, sistemul avertizează şoferul folosind o strategie de reacţie; dacă este necesar, va iniţia şi o frânare puternică. Într-o situaţie de urgenţă la viteze sub 30 km/h, Audi pre-sense front poate frâna modelul A3 Sedan cu aproape toată puterea de frânare. În cazul unui accident, sistemul de asistenţă la frânare evită coliziuni secundare, asigurându-se ca vehiculul nu călătoreşte mai departe într-un mod necontrolat.

 

Piaţă

 

Odată cu lansarea lui A3 Sedan, Audi intră în cel mai acerb segment de piaţă din lume, clasa limuzinelor compacte.

 

În România, asemeni multor ţări europene, automobilul în 4 uşi este disponibil la parteneri la inceputul toamnei. Preţul de bază pentru 1.4 TFSI este de 26,431 euro ( TVA inclus).

 

Audi S3 Sedan

 

La doar câteva luni după lansarea noului A3 Sedan, Audi va introduce versiunea de top –S3 Sedan. Motorul 2.0 TFSI produce 221 kW (300 CP) şi un cuplu de 380 Nm. Agregatul de înaltă performanţă în 4 cilindri combină tehnologii eficiente foarte avansate – injecţie dublă, galeria de evacuare integrată în chiulasă, sistemul Audi valvelift şi un modul de supape rotative pentru management termic.

 

Această versiune a modelului Audi S3 Sedan cu S tronic accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde, iar cu transmisie manuală are nevoie de 5.3 secunde. Viteza maximă a vehiculului este limitată la 250 km/h. Unitatea supraalimentată în 4 cilindri prezintă un consum de combustibil de doar 6.9 litri pe 100 km sau 7.0 litri (cu S tronic sau cu transmisie manuală), respectiv – pentru un echivalent de CO2 de 159 sau 162 grame pe km. Un ambreiaj rapid multi- disc din trenul de rulare quattro distribuie forţele pe punţile faţă şi spate (date provizorii).

 

Suspensia coboară caroseria cu 25 mm. În partea posterioară, frânele mari lucrează cu jantele standard pe 18”; discurile faţă măsoară 340 mm în diametru. Direcţia progresivă asistată electric variază rapoartele de virare – este mai mult indirectă în poziţia medie, dar foarte directă atunci când se efectuează viraje mari ale volanului. Sistemul de dinamică a vehiculului Audi drive select este standard, sistemul de control al amortizoarelor Audi magnetic ride fiind opţional.

 

Vizual, modelul de top se distinge prin: barele de protecţie modificate, grila Singleframe, prizele de aer, carcasele oglinzilor exterioare, pragurile şi eleronul spate. Cele 4 ţevi cromate şi ovale ale sistemului de evacuare sunt încorporate în difuzorul de aer. La interior, S3 Sedan oferă scaune sport (opţional scaune sport S), instrumentele de bord cu cadrane gri şi ornamente cu optică neagră 3D.

 

 



5 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1895

    se poate vedea in Electroputer Park!
    Simpatica!
    urmeaza si varianta Avant?

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1610

    frumoasa rau

  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1564

    e pt altii.prea saraci noi

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    664

    Masina pentru ,,beizadele” si ,,jmecheri mioritici”, nu pentru aprox. 80% din populatia Romaniei, care traieste la limita existentei.
    Totusi este o bijuterie germana pe 4 roti.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    103

    Nenea admin, dacă tot îi faci reclamă, ai uitat să ne spui cât costă…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.