Voluntarii A.B.A Jiu au colectat 50 de tone de gunoi în Dolj

Voluntarii A.B.A Jiu au colectat 50 de tone de gunoi în Dolj

370
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a participat sâmbătă, 28 septembrie 2013 la Marea Cărăţenie cu 80 de voluntari, angajaţi ai instituţiei, utilaje (de la autoutiletare, autobasculante la buldoexcavator), autoturisme, saci, mănuşi.
Cele mai importante puncte unde angajaţii A.B.A Jiu au strâns sambătă, 28 septembrie 2013 gunoaie au fost râul Jiu, amonte-aval pod Podari; râul Jiu, amonte-aval pod Bucovăţ, pârâul Amaradia, amonte-aval pod CF (European70), râul Jiu, amonte-aval Baraj Işalniţa.
Din aceste puncte, voluntarii A.B.A Jiu au colectat peste 50 de tone de gunoi.

Pe lângă gunoaiele găsite în mod obişnuit pe malul râurilor (pet-uri, hârtii), angajaţii Apelor Române Dolj au colectat de această data şi faianţă, moluz, pamperşi şi haine.
Autospecialele A.B.A Jiu au dus deşeurile la depozitul de gunoi de la Mofleni.

“Demn de menţionat este faptul că la Bucovăţ, pe Valea Albă, un loc recunoscut pentru mormanele de gunoi în anii trecuti, acum am găsit curat. Am fost plăcut surprinşi când am ajuns la faţa locului şi am observat că în locul gunoaielor de altădată acum se putea zări numai iarbă. De asemenea şi în zona Podari, pe malul râului Jiu, cantitatea gunoaielor a fost mai mică. Dorim să credem că numeroasele noastre campanii de igienizare din anii trecuţi au dat rezultate şi cetăţenii au înţeles că gunoiul nu trebuie aruncat pe malul apelor”, directorul S.G.A Dolj, Florinel Stancu.

„Având în vedere punctele amintite, subliniem faptul că zona Podului CF pe pârâul Amaradia a fost cea mai ”murdară”, aici fiind găsite pe lângă gunoiul obișnuit, hârtii, pet-uri și depozite de moluz, faianță, etc. La polul opus s-a aflat râul Jiu – amonte și aval de Podari – unde voluntarii A.B.A Jiu au colectat puține gunoaie față de anii trecuți, doar 60 de saci”- purtător de cuvânt A.B.A Jiu, Camelia Bărbuțu.
Administrația Națională Apele Române are un protocol semnat cu Asociaţia “Viitorul în Zori”, iar obiectivul general stabilit al acţiunii este acela de a se efectua curăţenia teritoriului de deşeurile aruncate necorespunzător pe cursurile de apă și nu numai.
„Prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare dorim să ne aducem contribuţia la protejarea naturii prin refacerea ecosistemului şi să demonstrăm că suntem alături de comunitate. Trebuie pus accent pe responsabilizarea privind gestionarea deşeurilor, aplicarea legislaţiei de mediu. Angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu s-au implicat în această campanie de ecologizare în fiecare an. De menționat este faptul că noi, Apele Române facem igienizare pe cursurile de apă și digurile de le avem în administrare periodic. Cu toate acestea, de fiecare dată gunoiu reapare“, director A.B.A Jiu, Marin Talău.
A.B.A Jiu a participat la ecologizarea de sâmbătă, 28 septembrie 2013 şi cu reprezentanţi de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, Gorj şi Sistemul Hidrotehnic Petroşani.

Sursa: http://www.oltenasul.ro



5 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1526

    Adevaru ca apele sunt imputite rau de gunoaie..

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1581

    cinste lor

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    629

    AMENDA 1000 RON PT FIECARE STICLA ARUNCATA AIUREA…Bravo lor..

  4. #4
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1592

    Bravo lor.

  5. #5
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1642

    poate anul viitor o sa gaseasca mai putin gunoi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.