Vreau propria echipă „Partizan Belgrad”, la Craiova!

Vreau propria echipă „Partizan Belgrad”, la Craiova!

10.089
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Am văzut cum este baschetul de afară. Din afara Craiovei, din afara ţării. A fost de ajuns cât să înţeleg fenomenul, să observ pasiunea şi dăruirea cu care, pe de o parte, baschetbaliştii joacă pe teren, iar pe de alta – spectatorii, fanii, suporterii îi susţin din tribune. Ţi se face pielea de găină. N-aş fi crezut că cele câteva zeci de minute în care spectatorii se adună în tribune sunt ele însele un adevărat spectacol, că imnul de stat răsună excepţional datorită vocilor tuturor – dar absolut tuturor – oamenilor prezenţi în sală, că jucătorii sunt aplaudaţi precum eroii indiferent de rezultat. Am visat pentru o clipă Sala noastră Polivalentă din Craiova, am visat cum spectacolul din teren se combina perfect cu cel din tribune…   

Spectatorii ar trebui… să aibă proprii fani

După victoria băieţilor noştri de la SCM U Craiova în faţa târgmureşenilor, de sâmbăta trecută, am fost în Serbia. Cu scop clar: să particip la inaugurarea Ligii Adriatice de Baschet care a avut loc în după-amiaza zilei de dumincă, 6 octombrie, cu meciul dintre Partizan Belgrad şi Igokea, partidă disputată în prezenţa a circa 6.000 de spectatori. Şi ce spectatori! Meritau, la rândul lor, să aibă şi să fie aplaudaţi de proprii spectatori.

Sânge românesc, nebunie sârbească

Intrarea pe teren a antrenorului Duško Vujošević a fost magistrală. Toată sala a fost în picioare. O „baie” de aplauze a fost curmată de strigătul unitar al sălii… „Vujošević!”, „Vujošević!”, „Vujošević!”, impregnându-mi în propriul sânge românesc clocotul demenţial de frumos al atmosferei sârbeşti.

Imnul

După halucinanta manifestare, mă aşteptam la un „respiro”. Dar nu, pentru că momentul intonării imnului, cântat în picioare de toţi cei 6.000 de oameni, mi-a „pălmuit” încă o dată orgoliul oltenesc.

Speranţa

Meciul a fost fără istoric datorită jocului excepţional al Partizanului, scor 67-56. MVA-ul acestui meci a fost desemnat francezul Leo Westermann (Partizan) care, la 21 de ani, este cea mai mare speranţă a baschetbalului din Franţa – proaspăta campioană europeană.

Super audienţă

Lăsând deoparte aspectele baschetbalistice, trebuie apreciat şi respectat, din plin, modul în care suporterii sârbi sunt alături de idolii lor. Şi aici merită notat că Partizan a avut cea mai mare audienţă la un meci disputat între echipele de club – 22.000 de spectatori.

Spectacolul continuă! Şi… continuă… şi… continuă

E impresionant! Practic, spectacolul începe cu 30 de minute înaintea meciului, continuă pe parcursul întregii partide şi culminează cu finalul jocului, moment în care, indiferent de rezultat, jucătorii sunt chemaţi să se alăture publicului. Cu toţii cântă…

… Şi sunt doar câteva din motivele pentru care aştept cu interes meciurile din Euroligă ale Partizanului. Pe 11 octombrie, la Barcelona.

Revenind la Craiova, dar păstrând proporţiile, îmi permit să visez cu ochii deschişi şi îmi doresc să văd şi în Sala noastră polivalentă acelaşi ataşament al suporterilor faţă de SCM. Spectacolul din teren combinat cu spectacolul din tribune. Avem o şansă astăzi, la meciul cu Steaua Bucureşti. De la 19.00.  

P.S: Şcoala sârbească de baschet continuă să scoată jucători noi, care fac performanţă la echipele de club şi la naţională.

În Craiova avem Academia „Drăguşin” doreşte să implementeze valorile şi stilul care au făcut cunoscută şcoala de baschet Partizan Belgrad. Alături de antrenorul coordonator Milan Nisic sunt Janina Ninu, Irina Moţăţeanu şi Iliana Ionescu, staff-ul fiind completat de Adrian Cosman şi kinetoterapeutul Marian Dumitru. 

Sursa: ghidsportiv.ro 



6 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    668

    Sunt mici copii pe langa suporterii greci: http://www.youtube.com/watch?v=WcvAOpnnMK0. Dar fireste ca la noi ar interveni „eficient” politia comunitara si jandarmeria, caci spectacolul este interzis in sportul romanesc. Ei vor manifestatii ca pe vremea lui nea, cu stegulete si aplauze. Acum pentru 2 torte te suspenda etape..

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    753

    Este pisibil sa fim la fel sau mai buni desi suntem mici dar daca conducerea se tine de cuvant…

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-06-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    36

    Frate voi va comparati cu sarbii sau grecii la capitolul suporteri? Daca in Serbia sau in Grecia se intampla ce s-a intamplat cu Universitatea Craiova erau pe putin 50000 de oameni in strada!!! Oricum Craiovaforum se pare ca a lasat-o mai moale cu stirile despre FC U Craiova!

    "Ce bafta pe conducatori ca cetatenii nu gandesc." Adolf Hitler
  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1036

    Nu exista comparatie intre cele 3 tari … dar ai dreptate pt o petarda iei 3 ani suspendare la noi …

  5. #5
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1685

    tare spectacolul din tribune

  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     12-07-2009
    Locatie
     La etaj :D
    Mesaje
    846
    Citat Mesaj initiat de Sabo24
    Frate voi va comparati cu sarbii sau grecii la capitolul suporteri? Daca in Serbia sau in Grecia se intampla ce s-a intamplat cu Universitatea Craiova erau pe putin 50000 de oameni in strada!!! Oricum Craiovaforum se pare ca a lasat-o mai moale cu stirile despre FC U Craiova!

    La asta ma gandeam si eu acum cateva zile!

    "Vaneaza-i pe cei slabi si vei supravietui, vaneaza-i pe cei puteici si vei trai!"

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.