Specialiştii Muzeului „Astra” din Sibiu vin la Salonul Național de Restaurare de...

Specialiştii Muzeului „Astra” din Sibiu vin la Salonul Național de Restaurare de la Craiova

643
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Restauratorii Departamentului de Conservare—Restaurare, Serviciul Bunuri Culturale Mobile, din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA din Sibiu, vor participa, în perioada 11-15 octombrie 2013, la Salonul Național de Restaurare, organizat de Muzeul Olteniei din Craiova.

În programul manifestării, alături de conferința internațională și de Salonul Național de Restaurare, mai sunt incluse un salon de postere, o excursie documentară, precum și festivitatea de decernare a premiilor Galei Restaurării Românești. Concomitent se va desfășura cea de-a treia conferință internațională Materie și materiale în/pentru restaurarea și conservarea patrimoniului MATCONS 2013, la care sunt invitați din țară și din străinătate, specialiști în domeniul conservării și restaurării patrimonului cultural.

Cei șase experți și investigatori chimiști din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA vor expune un poster cu investigații chimice și 14 obiecte restaurate în anul 2012-2013: obiecte de ceramică, textile, piele-blană, lemn policrom, icoane pe sticlă și lemn.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1689

    deja da de munca restauratorii nostri

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.