Doljul îşi continuă dezvoltarea cu fonduri europene

Doljul îşi continuă dezvoltarea cu fonduri europene

1.193
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Opt primării din județ au reuşit să finalizeze, în acest an, investiții în reabilitări de drumuri, sisteme de alimentare cu apă și de canalizare, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Consiliul Județean (CJ) Dolj. Aproximativ 40 de localități din județ au continuat, în 2013, proiectele de îmbunătățire a infrastructurii.

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a fost lansat anul acesta și grupează într-o strategie unitară, în vederea coordonării și implementării mai eficiente, programele anterioare ce urmăreau îmbunătățirea infrastructurii. Și aici mă refer la acele programe guvernamentale care vizau investiții în reabilitări și modernizări de drumuri, în rețele de alimentare cu apă și de canalizare, cum ar fi Hotărârea Guvernului nr. 577/1997, Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006 sau Ordonanţa nr. 40/2006.

„Prin intermediul PNDL, gestionat de Consiliul Județean Dolj, s-au finanțat o serie întreagă de proiecte pe care primarii doljeni le începuseră în anii anteriori, în baza H.G. 577/1997, a O.G. 7/2006 sau a O.G. 40/2006, dar pentru care nu se mai găsiseră fonduri.
Pentru judeţul nostru, până în acest moment, s-au alocat aproape 14 milioane de lei, sumă cu care au fost abordate 49 de obiective de investiții. Practic, o treime dintre localitățile doljene își rezolvă o parte din problemele pe care le au în ceea ce privește infrastructura. Acești bani sunt folosiți pentru executarea de lucrări la sisteme de alimentare cu apă în 22 de comune, printre care Cârna, Ostroveni, Bratovoeşti, Ciupercenii Noi, Amărăştii de Sus, Daneți şi Mârşani, dar și în orașul Filiași, la rețele de canalizare din 11 localități, precum și la 15 proiecte care vizează repararea sau modernizarea unor drumuri din județ””, declară Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean.

Totodată, CJ Dolj a fost prins în acest plan de alocări bugetare cu un obiectiv important din nordul județului, respectiv drumul DJ 643D, care va fi reabilitat.

O parte dintre aceste investiții au fost recepţionate în cursul acestui an și mă refer aici la alimentarea cu apă în sate ale comunelor Bistreț și Podari, la canalizarea în orașul Bechet și la lucrări de infrastructură rutieră în Melinești, Argetoaia, Țuglui, Pielești și Radovan. În acelaşi timp, vorbim şi despre o serie de obiective care sunt într-un stadiu avansat şi în scurt timp se vor finaliza, cum ar fi extinderea reţelei de alimentare cu apă în comunele Apele Vii, Ghidici, Siliştea Crucii, Cârna şi în satul Răcarii de Sus, aparţinând oraşului Filiaşi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.