Actorii Mircea Albulescu și Eusebiu Ștefănescu urcă pe scena Teatrului Naţional din...

Actorii Mircea Albulescu și Eusebiu Ștefănescu urcă pe scena Teatrului Naţional din Craiova

857
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Teatrul Metropolis din București va prezenta pe scena Naționalului „Marin Sorescu” din Craiova, pe 29 octombrie, spectacolul „Bădăranii”, în regia lui Dan Tudor. Conform protagoniştilor Mircea Albulescu și Eusebiu Ștefănescu, piesa are o abordare modernă pentru a atrage publicul.

„Oamenii vin la teatru cu diferite preocupări, se așează în scaunul lor, începe spectacolul, se ridică cortina și, dacă după un timp, noi, actorii, reușim să facem din niște oameni care nu se cunosc între ei, niște oameni care se contaminează de spectacol și devin public. Numai atunci noi am câștigat partida’, a spus Eusebiu Ștefănescu.

„(…) Dan Tudor, care mi-a fost student — n-am ce face, sunt o babă bătrână — a găsit o posibilitate ca această punte între scrisul de acum sute de ani și subiectul să fie într-un fel înțeleasă și, mai mult, gustată, să vă placă și să și aplaudați de bucurie. Demersul nostru față de dvs., spectatorii noștri, este dacă vă putem deschide o clipă ochii dumneavoastră și să spunem că e adevărat că a fost scrisă așa, dar poate fi citită și ușor altfel’, a spus Albulescu.

Acesta a mai afirmat că piesa va fi jucată pe scena Naționalului craiovean, însă din montarea de la București nu lipsește nici un ac. ‘Știți ce înseamnă aia un ac? Un ac nu lipsește …decorul, replicile, costumele, totul. Toată distribuția va fi aici’, a spus Albulescu.

Spectacolul ‘Bădăranii’, în regia lui Dan Tudor, îi are în distribuție pe Mircea Albulescu, Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir, Cecilia Barbora, Gabriela Popescu, Miriam Rizea, Adrian Anghel, Sergiu Flesner, Alexandru Stanciu, Horia Muntean, Walid Ellenthey, Dan Apavaloaiei. Scenografia este semnată Corina Gramosteanu, muzica originală — Vlaicu Golcea, iar mișcarea scenică — Florin Fieroiu



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1592

    O piesa foarte buna. Am vazuto.Cine nu a vazuto sa mearga sa o vada desi pretul biletelor e cam mare. 100 de lei.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.