Spirulina, super-alimentul care ne mentine sanatosi

Spirulina, super-alimentul care ne mentine sanatosi

827
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Spirulina este o specie de alge albastre – verzi, bogate în iod, potasiu, vitamine importante si acizi nucleici, care contribuie la sinteza proteinelor si regenerarea celulara. Continutul de clorofila al algelor Spirulina prezinta un efect antibacterian, detoxifiant si purificator.

Suplimentele naturale pe baza de spirulina ofera un spectru foarte larg de beneficii pentru sănătate. Sunt ideale pentru întreținere și prevenire, dar , de asemenea, foarte utile si ca adjuvant în tratamentul multor boli si conditii.

Spirulina ca un supliment de multivitamine și minerale naturale

Ne afla in prezent intr-o revolutie a sanatatii și este necesar ca tot mai mulți oameni să înțeleagă importanța suplimentelor alimentare din dieta lor. Există mii de suplimente în magazin, dar cele mai multe dintre ele sunt sintetice. Cu totii am prefera un supliment natural, si nu unul realizat în laboratoare, deoarece elementele din surse naturale sunt in armonie corpul nostru.

Spirulina este foarte bogata in multivitamine si minerale. Acesta oferă o aprovizionare nutriționale de bază împotriva oricărui deficit din dieta noastră. Este mult mai rapid disponibila pentru corpul nostru și asigură o absorbție rapidă în fluxul de sânge ( de 4 – 5 ori mai rapidă decât sursele animale, cum ar fi carne de vită, ouăle sau brânza). Conform studiilor, ar trebui sa mănncam 6 morcovi pentru a egala conținutul de beta -caroten din 1 lingurita de spirulina. Patru comprimate de Spirulina ofera aceeași cantitate de vitamina B12 ca si 2 pahare de lapte, 2 ouă sau o ceașcă de brânză de vaci. Spirulina esteare de 2 ½ ori mai mult vitamina B12 decât ficatul! Următoarele vitamine esentiale necesare organismului pentru supraviețuire sunt prezente în Spirulina:

– Piridoxina sau vitamina B6, protejează sănătatea cardiacă, reduce edemul si stabilizeaza nivelul hormonilor de sex feminin.

– Biotina –  este implicată în metabolismul glucidelor.

– Cobalamina sau vitamina B12 – deficitul de aceasta vitamina duce la anemie, degenerarea nervilor si senilitate prematură.

– Acidul pantotenic, sau vitamina „stresului” este utilizat de către glandele suprarenale  împreună cu colesterolul si vitamina C pentru fabricarea de cortizon.

– Acidul folic este esential pentru formarea corespunzatoarea  hemoglobinei in celulele rosii din sange.

– Inozitolul – reduce căderea părului

– Niacina – este un agent eficient de reducere a colesterolului.

– Riboflavina sau vitamina B2 – deficitul acestei vitamine duce la cataracta, vedere slaba, lacrimarea ochilor si eczeme incontrolabile

– Tiamina sau vitamina B1 – deficitul duce la slăbiciune, probleme cardiace, distensie abdominală și slaba oxigenare

– Tocoferolul sau Vitamina E – protejeaza inima si sanatatea vasculara, favorizează oxigenarea celulelor și întârzie îmbătrânirea

Următoarele minerale sunt foarte importante pentru procesele metabolismului și sunt , de asemenea, prezente în Spirulina:

– Potasiul este un mineral esențial, care regleaza echilibrul electrolitic in corp.

– Calciul este important pentru oase si sanatatea dentara, si este, de asemenea, implicat în transmisiile neuronale la muschii.

– Zincul este important pentrusănătatea mintala, tonusul pielii, funcția prostatei si capacitatea de vindecare.

– Magneziul ajută la asimilarea de vitamina C, vitamine B și proteine.

– Manganul promovează activitatea neurotransmitatorului acetilcolina  si ajuta la stabilizarea zaharului din sange.

– Seleniul întârzie îmbătrânirea, reduce roxidarea și formarea de radicali liberi, precum si efectul toxic al cancerigenilor

– Fierul promoveaza formarea hemoglobinei, pigmentul din sânge care transportă oxigenul aflat in celulele rosii sanatoase din sange

– Fosforul functioneaza impreuna cu calciul pentru a menține densitatea osoasă.

Spirulina ca o sursa buna de pigmenți sanatosi

Suntem adesea sfătuiți de către catre nutritionisti si medici să măncam o mulțime de fructe și legume. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin mulți antioxidanți, vitamine,  minerale si pigmenți, care sunt foarte benefici pentru sanatate. Spirulina ca un super-aliment verde contine, de asemenea, următorii pigmenți sanatosi.

Clorofila – Acest pigment verde, de asemenea, văzut în alte plante verzi, este pigmentul cel mai vizibil în Spirulina. Clorofila eliberează ioni atunci când este atinsa de energia produsa de lumina soarelui. Acest pigment crește acțiunea peristaltica și, astfel, ameliorează constipația și normalizează, de asemenea, secretia de acizi digestivi. În plus, clorofila calmeaza umflarea și promovează granularea, procesul de regenerare a unui tesut nou peste leziuni.

Ficocianina – este pigmentul care dă Spirulinei nuanta de albastru. Acesta este legat depigmentul uman bilirubina, care este important pentru funcția sanatoasa a ficatului și digestia de aminoacizi.

Porfirina – este esențială pentru formarea de globule roșii sănătoase.

Carotenoidele – Spirulina este o sursa buna de carotenoizi – pigmenți roșii – portocalii, care sunt antioxidanti si care au proprietati anti – cancer. Spirulina conține 4,000 mg / kg de carotenoide sub formă de alfa – caroten, beta – caroten , xantofile și zeaxantina.

De unde cumparam ?

Puteti gasi Spirulina in magazinul autorizat Calivita la cel mai mic pret online . In plus beneficiati de nenumarate promotii daca valoarea comenzii tale depaseste pragul minim.



4 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1758

    folosesc frecvect .este f buna.

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1792

    o sa incerc si eu

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     31-03-2015
    Mesaje
    8

    Se ia pe ce perioada?

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-04-2014
    Mesaje
    30

    Este ok produsul acesta!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.