“ Ziua Inimii ” sărbătorită de studenții Facultății de Medicină Craiova

“ Ziua Inimii ” sărbătorită de studenții Facultății de Medicină Craiova

1.069
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Studenții craioveni ai Facultății de Medicină au inițiat proiectul „ Ziua Inimii” care s-a desfășurat pe perioada a 2 zile, începând cu data de 18 octombrie 2013. Ideea acestui eveniment a venit de la Oana Cătălina Drăgușin, studentă în anul II la Medicină. In aceiași zi a fost sărbătorită și la Iași “Ziua Inimii”, coordonată de Alexandru Carp.

Acest proiect a avut 3 puncte de plecare.
Ziua de 18 octombrie a început cu o conferință numită „Protejează-ți inima” susținută de dr. cardiolog Cristina Florescu și dr. diabetolog Simona Popa, de la Spitalul Județean Nr.1 Craiova, la care au participat aproximativ 75 de studenți.

În ziua următoare a avut loc “Crosul Inimii”, ce s-a desfășurat pe Velodrom, în incinta Parcului N. Romanescu. Acest cros a fost ideea unor studenți din Iași, el s-a desfășurat în mai multe orașe ale României in același timp. Câștigătorii crosului au primit cadou 3 abonamente la sală și 3 abonamente la aerobic.

Ultima activitate a proiectului a avut loc in Piața Prefecturii, studenții la Medicină au măsurat tensiunea arterială și au calculat indicele de masă corporală al doritorilor. Tot aici s-au împărțit pliante despre factorii de risc ale bolilor cardio-vasculare, oferite de Direcția de Sănătate Dolj.

“Scopul proiectul a fost schimbarea atitudinii craiovenilor față de sănătatea lor, informarea lor asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare și asupra unui stil de viață sănătos, conștientizarea importanței sportului pentru sănătatea inimii” a precizat coordonatoarea proiectului „Ziua Inimii”, Oana Cătălina Drăgușin.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1791

    invatati carte sa ajutati oamenii.nu invatati si cersitul de la medicii batrani

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.