Ofiţer de la PMS Craiova, reţinut pentru luare se mită

Ofiţer de la PMS Craiova, reţinut pentru luare se mită

951
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Un ofiţer al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova a fost prins în flagrant în timp ce primea 750 de euro. El i-a pretins 600 de euro unui deţinut pentru a-i schimba regimul de detenţie şi 150 de euro pentru a-i face rost de un telefon mobil. Flagrantul a avut loc aseară.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Ofiţerii S.J.A. Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în P.M.S. Craiova, se introduc în mod frecvent telefoane mobile pentru deţinuţi, cu sprijinul unor cadre ce îşi desfăşoară activitatea în acest penitenciar, dosarul fiind instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era coordonată de inspectorul principal de penitenciar A.A.V., având funcţia de ofiţer coordonator agenţi escortă în cadrul P.M.S. Craiova.

Ofiţerul coordona întreaga activitate atât a deţinuţilor aflaţi în penitenciar prin intermediul telefoanelor pe care aceştia le primiseră în modul arătat mai sus, cât şi a persoanelor din afara penitenciarului care îl sprijineau în desfăşurarea activităţilor infracţionale, în acest sens apelând la sprijinul a două persoane de încredere ce se ocupau cu colectarea aparatelor telefonice şi a sumelor de bani pretinse.

Întrucât pe parcursul cercetărilor s-a conturat existenţa unui grup infracţional, sprijinit şi coordonat de ofiţerul în cauză, dosarul a fost declinat la D.I.I.C.O.T.-S.T.Craiova, ofiţerii D.G.A. continuând activităţile de cercetare penală în baza ordonanţelor de delegare dispuse în cauză de această unitate de parchet.

La data de 16.10.2013, la sediul S.J.A. Dolj a fost înregistrat denunţul formulat de o denunţătoare, prin care sesiza faptul că A.A.V. i-a pretins suma de 600 euro pentru a interveni la comisia din cadrul P.M.S. Craiova pentru schimbarea regimului de detenţie fratelui său şi 150 euro pentru introducerea unui telefon mobil în celula acestuia.

Având în vedere aspectele sesizate, în data de 23.10.2013, sub coordonarea procurorului de caz, s-a organizat şi realizat prinderea în flagrant a acestuia după primirea sumei de 750 euro şi a telefonului mobil.

Ofiţerul de penitenciar A.A.V. a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Craiova pentru continuarea cercetărilor, în cauză efectuându-se acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, trafic de influenţă, introducerea de obiecte interzise la deţinere în penitenciar, constituirea şi sprijinarea unui grup infracţional, procurorul de caz dispunând reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de 24.10.2013, să fie prezentat la Curtea de Apel, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea activităţilor infracţionale desfăşurate de toţi membri grupului.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.