Craiovenii cer reabilitarea fântânilor monument istoric

Craiovenii cer reabilitarea fântânilor monument istoric

519
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiovenii au hotarat sa ia atitudine fata de problema fantanilor monument istoric din oras! In cadrul unei dezbateri organizate de Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum s-a lansat Documentul de Pozitie al Grupului de Lucru Craiova.

Acesta reuneste elevi si studenti, profesori, tineri profesionisti, persoane determinate si cu dorinta de implicare in viata comunitatii. Scopul acestui proiect este de a oferi cetatenilor un instrument de lucru si de dialog cu autoritatile locale pentru solutionarea problemelor de natura administrative a comunitatii.

Printre recomandarile enuntate de Grupul de Lucru in ceea ce priveste reabilitarea fantanilor monument istoric din Municipiul Craiovca se numara:

· Crearea unui plan pentru reabilitarea și renovarea fântânilor publice – monumente istorice.
· Atragerea unor sponsori care să susțină acest proiect cu materialele necesare pentru reabilitare și renovare. Un parteneriat al Primăriei Municipiului Craiova cu o serie de firme specializate ar fi benefic, deoarece costurile destinate reabilitării, pe care municipalitatea ar trebui să le suporte, ar fi mai mici.
· Asigurarea pazei cu polițiști locali a acestor fântâni – monumente istorice. Această măsură este necesară pentru a evita vandalizarea, dar și pentru a păstra calitatea apei, evitându-se, spre exemplu, accesul animalelor.
· Semnalizarea corespunzătoare a fântânilor – monumente istorice, pentru a fi reperate de cetățeni. Fiind monumente istorice, acestea trebuie incluse într-un program/circuit turistic și, de aceea, trebuie să fie semnalizate corespunzător. Indicatorele și panourile informative ar fi cele mai utile.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1883

    cine se mai gandeste la istoria noastra?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.