Artistul Navid Nuur expune tradiții olandezo-române la Clubul Electroputere

Artistul Navid Nuur expune tradiții olandezo-române la Clubul Electroputere

508
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Club Elctroputere Craiova prezintă joi, 14 noiembrie, ora 19.00, vernisajul expoziției artistului olandez Navid Nuur.
Artistul face parte din noua generație de artiști ce reprezintă spațiul actual al post-Postmodernismului, în care respectă tradiția artei conceptuale și minimaliste, de la care își dezvoltă și delimitează propriile considerații intuitive și raționalități.

Navid Nuur este un artist desăvârșit, deoarece dă marterialelor aparent lipsite de valoare artistică și chiar mai mult, o profunzime magică. Atunci când vizitatorul va parcurge expoziția și va rezona cu lucrarile expuse, se va produce un sentiment de uimire provocat de o minimă schimbare optică la nivelul percepției.

Lucrările expuse la Craiova sunt inspirate în mare parte din contextul local și produse cu materiale și imagini ce provin din cotidianul românesc. La această expoziție vom putea vedea o serie de covoare realizate în colaborare cu un artist popular din Bechet ( sudul Olteniei).

Navid Nuur ( născut în Iran, în anul 1976) trăiește și lucrează în Haga, Olanda. A avut expoziții personale la unele dintre cele mai importante galerii de artă din Europa, printre ele numărându-se Centrul Pompidou din Paris, Fundația pentru Artă Contemporană Parasol Unit din Londra, Centrul de Artă Contemporană Matadero din Madrid.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.