O nouă secție ce va purta numele academicianului Dinu. C Giurescu va...

O nouă secție ce va purta numele academicianului Dinu. C Giurescu va fi înființată la Biblioteca Aman.

1.097
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman ” va primi manuscrise, însemnări, cărți și obiecte personale care au aparținut academicianului Dinu C. Giurescu.

Joi, 14 noiembrie, reputatul istoric Dinu C. Giurescu va înmâna Bibliotecii Județene manuscrise ale lucrărilor sale, care au aparținut celor trei generații Giurescu: acad. Constantin Giurescu, acad. Constantin C. Giurescu, Dinu. C Giurescu.
Zeci de mii volume își vor face locul pe rafturile Bibliotecii Aman, ocazie cu care va fi inființată și o secție care va purta numele marelui istoric. Cărțile tratează o paletă largă de teme istorice, cu totul deosebită fiind etapa de istorie contemporană.

Alături de lucrările care vor ajunge pe rafturile bibliotecii academicianul Giurescu a fost de acord să dăruiască Bibloitecii Aman câteva piese de mobilier, adevărate artefacte, obiecte care să întregească atmosfera și lustrul anilor din urmă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.