Forumul Regional de Investiţii Nord-Est România (editia a IX-a , Iaşi)

Forumul Regional de Investiţii Nord-Est România (editia a IX-a , Iaşi)

877
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 14-15 noiembrie 2013, secretarul de stat Alin Mitrică va participa la Forumului Regional de Investiţii „Start Nord-Est 2020: Destinaţia Competitivitate”. Evenimentul  este organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, Centrul Europe Direct, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean.

 

În cadrul ediţiei din acest an vor fi abordate următoarele teme:

 

  • Dezvoltarea urbană integrată – cerinţă europeană, necesitate românească;
  • Cercetare şi inovare – de la abordările teoretice la soluţiile pragmatice;
  • Stimularea performanţelor mediului de afaceri regional;
  • Soluţii pentru redresarea economică a Regiunii Nord-Est.

 

„Desfăşurarea Forumului Regional de Investiţii Nord-Est a devenit o tradiţie anuală, fiind în acelaşi timp şi un eveniment în cadrul căruia factorii administrativi, primăriile şi consiliile judeţene din regiune, dar şi cei aparţinând mediului privat, au posibilitatea de a dezbate şi de a identifica soluţii constructive pentru dezvoltarea zonei pe care o reprezintă. Este practic un exerciţiu pentru pregătirea viitoarei perioade de programare a fondurilor europene (2014-2020), pornind de la ideea competitivităţii şi a abordării strategice integrate teritorial şi economic. Utilizarea banilor europeni într-o manieră cât mai eficientă şi cu o transparenţă sporită reprezintă o prioritate guvernamentală, iar pentru autorităţile publice locale şi mediul privat cea mai sigură sursă de finanţare în vederea dezvoltării.

Ministrul Fondurilor Europene, domnul Eugen Teodorovici, a iniţiat o serie de măsuri de simplificare a sistemului de gestionare a finanţărilor europene, vizând în primul rând posibilitatea beneficiarilor de a accesa proiecte. Forumul organizat la Iaşi le oferă acestora prilejul de a discuta în mod direct cu autorităţile implicate în domeniu”, a declarat secretarul de stat Alin Mitrică.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1937

    aceste adunari=bani mancati.mai bine mancare pt saraci

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.