Poliţia Rutieră declanşează o amplă acţiune pe drumurile din toată ţara

Poliţia Rutieră declanşează o amplă acţiune pe drumurile din toată ţara

777
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

Atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică participă, începând de astăzi, 15 noiembrie, până la 17 noiembrie inclusiv, la o amplă acţiune naţională, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave. Aceştia vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.



25 COMENTARII

  1. #21
    Racer
    Data de inscriere
     30-12-2010
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    168
    Citat Mesaj initiat de abram
    Dar o actiune a Politiei Rutiere de luat multa muuuuuie,cind incepe?Si mi-as dori sa fie de amploare,ca m-am saturat sa stea ca nenorocitii la panda la vreo 20-30 de metri de citeo intersectie unde nu se mai stie cine si ce trebuie sa faca de aglomeratie(masini si pietoni)iar kakatii stau la pinda sa vineze greselile soferilor,care se produc inevitabil.

    Sunt multe treceri de pietoni , semne , linii continue si discontinue si multe altele … puse aiurea … si ce sa vezi , tocmai acolo-si gasesc ai nostrii garcea locurile unde sa desfasoare controalele .

  2. #22
    Member
    Data de inscriere
     23-11-2007
    Mesaje
    152
    Citat Mesaj initiat de harman cardon
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Citat Mesaj initiat de noName1
    Citat Mesaj initiat de buna_seara!
    pietonii care se arunca pe trecere probabil cunosc legea, care spune ca soferul este OBLIGAT sa reduca viteza in apropierea trecerii…

    Prietene drag, daca esti sofer iti doresc ca de acum inainte sa ai parte numai de pietoni informati si care-si cunosc drepturile:
    ca doar e dreptul lui sa stea pe trotuar si sa simuleze ca trece de vreo doua ori dupa care se hotaraste sa treaca si el,
    ca doar e dreptul lui ca pieton sa-l trazneasca fulgeru’ cand vorbeste la telefon si te priveste dezgustator,
    ca doar e dreptul lui ca pieton sa treaca pe unde-l taie pe el chelia, ca de e departe trecerea de pietoni.

    Iar daca esti pieton … te sfatuiesc sa-ti cunosti drepturile in continuare dar si indatoririle maistre si iti mai pun eu in vedere daca tu nu stiai ca asa-zisa conduita preventiva nu e numai pentru soferi si pentru pietoni, biciclisti, carutasi. Tu continua sa ai in vedere obligatiile soferului ca poate te vad „spoit” pe asfalt.
    __________________________________________________________________________________
    Oameni buni, eu personal am parcat masina si le-am atras atentia acestor animale … ca oameni nu-s … ca trecerea e la 20 de m mai in fata sau mai in spate. Aceste fenomene nu gandesc absolut deloc . Am vazut aceste fenomene traversand pe unde incepe pasajul …
    __________________________________________________________________________________

    Sfat, faceti ochii cat cepele la treceri ca va baga nenorocitii in puscarie nevinovati … !
    __________________________________________________________________________________

    Drumuri bune si km multi fara incidente.
    Cu respect , Andrei !

    Frate in oras mai ales unul aglomerat cu strazi aiurea, intersectii aiurea, marcaje aiurea pe primul loc sunt pietonii si dupa aia soferii.
    Eu nu ma sinchisesc sa opresc sau sa reduc viteza ori sa opresc chiar si cand vad ca nu sunt pe trecere si traverseaza neregulamentar
    Voi vreti cumva sa faceti economie la benzina sau la placutele de frana ori sa nu forjati rau cutia de viteza cand spuneti asemenea ineptii. Pietonu e pe trecere poate sa treaca si intrun picior, si lent si rapid, sa vorbeasca la telefon, sa se uite la pasarici, la stele, la luna la soare. ca de aia e trecere ca daca nu.. nu se mai inventa trecerea de pietoni.
    Obligatia soferului este sa conduca in oras (dar nu numai) prudent si sa se conformeze indicatoarelor ca de aia s-au inventat indicatoarele de presemalizare trecere, de ATENTIE copii care se pun inaintea scolilor, liceelor, etc.

    Parerea mea ca pietonii pot sa treaca si in sir indian pe trecere ca doar de aia e trecere, evident ca uneori este frustant pentru mine soferul ca trec 10 in sir indian dar nu mi s-a intamplat niciodata sa stau la o trecere nesemaforizata mai mult de 20-30 de secunde ca trec pietoni.. ce ati vrea sa isi ia jetpakuri sa si zboare dintr-o parte intr-alta a strazii? Chiar nu va inteleg frustarea?

    Voi cum dracu ati trecut psihologicul cand ati dat de permis auto???? sau vi l-a dat doamna doctor pe ochi frumosi ca vad ca numai specimene grabite sunt in trafic, sau voua va convenea ca la fiecare trecere de pe calea bucuresti sa fie semafoare?. Eu cred ca atunci ati fi fost multumiti dar nici atunci ca pun pariu ca se mai gasea vreun pieton sa forteze culoarea verde sau sa treaca pe rosu..

    Mi s-a intamplat ca idiotu de N ori sa fiu singur la o trecere si sa astept pe cineva macar sa trecem mai multi (asa fac cam tot timpul cand e aglomerat) dar cateodata stau si ma uit ca prostu si vad ca multi nu se sinchisesc MACAR SA REDUCA VITEZA cand ma vad ca vreau sa trec, ce sa mai zic sa opreasca.. Pana nu traversez ca turbatu sa puna 1 frana apoi al 2 lea.. nici SOFERII NU STIU SA DEA PRIORITATE..

    ai perfecta dreptate ,pietonul are un singur loc pe unde poate traverseze si anume zebra ,pai daca tu ca sofer grabit ce esti nici pe acolo nu ai dai voie ,el saracu ce sa mai faca ? vedeti ?,asta e motivul pentru care unii cu mentalitatea voastra se duc la mititica ….(sa nu va suparati cand o sa ajungeti sa dati explicatii in fata organelor ……..pt ca cei ce gandesc ca voi acum sau alta data o vor comite…GRABA BAT-O VINA,,,

    Sunt foarte multi PIETONI care trec de pe trotuar pe trecere fara macar sa se uite …eu de aia vb si crede-ma ca sunt MULTI.
    Parerea ta…?
    „Pietonu e pe trecere poate sa treaca si intrun picior, si lent si rapid, sa vorbeasca la telefon, sa se uite la pasarici, la stele, la luna la soare. ca de aia e trecere ca daca nu.. nu se mai inventa trecerea de pietoni.”
    TRECERE DE PIETONI …..parca se numeste… nu loc pentru uitat la stele, luna, soare. Hai sa fim seriosi.

  3. #23
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1725

    ^ Nu mai fi asa grabit si fii mai atent la treceri ca poate pe viitor o sa dai de belea si paza buna trece primejdia rea..

  4. #24
    De-al casei
    Data de inscriere
     21-01-2010
    Locatie
     Prazburg
    Mesaje
    295
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    ^ Nu mai fi asa grabit si fii mai atent la treceri ca poate pe viitor o sa dai de belea si paza buna trece primejdia rea..

    Regulamentul rutier nu e „Regulament rutier numai pentru soferi” – are sectiuni si pentru pietoni si pentru alte categorii de participanti la trafic. Conducerea preventiva e necesara, dar traficul nu e unilateral – toti ar trebui sa fie mai atenti, mai ales ca vorbim de vietile noastre… Soferii stiu ce inseamna sa fi pieton, in timp ce inversa postura nu e valabila de cele mai multe ori… Daca tu, in calitate de pieton, vezi ca vine o masina cu 80 la ora in centru si tu ai verde la semafor, ce faci : traversezi – ca esti in legalitate – sau lasi nebunul sa treaca si traversezi pe urma – aratand ca viata ta e mai importanta decat sa ai dreptate si sa mori pe zebra ?

    Cel mai bun ierbicid e sapa...
  5. #25
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1737

    In primul rand 80 de km pe ora in oras este o viteza cam mare mai ales in zone gen centru sau piata mare sau universitate.. In al 2 lea rand ala care da intrun pieton pe trecere face puscarie indiferent ca nu s-a asigurat pietonul.. deci despre ce vorbim?. Regulamentul despre care vorbesti tu ca pietonii se asigura e irelevant.
    Eu incerc sa va spun sa reduceti viteza si sa fiti mai atenti si unii nu inteleg deloc. Treaba voastra daca va mananca pe unii din voi eu n-am nicio treaba.. numai sa nu dati in mine cand sunt pe trecere ca vedeti pe dracu..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.