”Melancolic cornul sună”, proiect educativ-cultural pentru dezvoltarea copiilor din zonele rurale

”Melancolic cornul sună”, proiect educativ-cultural pentru dezvoltarea copiilor din zonele rurale

929
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Școala Gimnazială Ghideni a găzduit evenimentul cultural intitulat ”Melancolic cornul sună”, susținut de cvartetul de corni ”Carnix” al Filarmonicii Oltenia din Craiova, format din instrumentiștii Vasile Bordenciu, Gheorghe Dondoe, Roxana Cherciu și Ionuț Costache.

Artiștii au susținut un concert pentru elevii școlii, constând din lucrări adaptate pentru corn ale compozitorilor Purcell, Haendel, Reicha, Weber, Bizet, Strauss, Gershwin, Bordenciu. Ținând cont că Sărbătorile de Iarnă se apropie muzicienii au oferit dulciuri și fructe copiilor prezenți.

Parteneriatul dintre Școala Ghindeni și Filarmonica Oltenia durează din anul 2005, când grupul cameral ”Oltenia Sextet”, condus de domnul Vasile Bordenciu, a fost invitat la lansarea proiectului din cadrul rural ”Revista comunității – Info-magazin de Ghindeni”.

Prin această colaborare, școala urmărește dezvoltarea simțului artistic al copiilor, a bunului gust, îmbogățirea culturii generale, pentru formarea unor viitori cetățeni educați și capabili să se integreze într-o societate europeană.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.